Suomalaishyökkääjä nousi juhlituksi sankariksi AHL:ssä – Ratkaisi pelin upealla tavalla jatkoajalla

Pohjois-Amerikassa on NHL:n Stanley Cup -finaalien lisäksi parhaillaan käynnissä myös farmisarja AHL:n pudotuspelit.

Myös AHL: puolella tilanne on nyt edennyt finaalisarjaan saakka, kun Texas Stars eteni viime yönä toisena joukkueena finaaleihin, joissa se kohtaa Toronto Marliesin.

Nuoret suomalaispelaajat ovat isossa roolissa AHL:n finaalissa, jossa joukkueet kisaavat himoitusta Calder Cupista.

Tästä saatiin esimakua jo viime yönä, kun Texas Stars haki 2-1 voiton Rockford Ice Hogsista jatkoajalla. Huikean tehokkaan kevään pelannut Starsin Roope Hintz oli jälleen peli päällä, kun hän iski ottelun ratkaisumaalin jatkoajalla ja johdatti joukkueensa finaaliin.

HIFK:sta maailmalle lähtenyt Hintz on tykittänyt nyt pelaamassaan 15 AHL:n pudotuspelissä komeat tehot 4+7=11.

Hintzin ratkaisumaali oli komeaa katseltavaa, sillä pelikellossa oli jäljellä alle 10 sekuntia, kun nuori suomalaishyökkääjä sai kiekon b-pisteiden välissä ja niittasi sen nopeasti ranteella verkon perukoille.

Suomalaisten kohtaaminen finaalissa

Myös AHL:n finaalisarja tulee olemaan mielenkiintoista katseltavaa suomalaisittain, sillä vastaan Texas Starsia luistelee Toronto Maple Leafsin farmijoukkue Toronto Marlies.

Marliesin riveissä viilettää komeaa kevättä pelaava Miro Aaltonen, joka on myös ollut yksi joukkueen kantavista voimista. Aaltosen ja Hintzin kohdalla on jo puhuttu ja spekuloitu myös siitä, että kaksikko tulee pian ottamaan paikkansa NHL:stä.

Ja mikäli otteet jatkuvat vielä finaalisarjassa samoin kuin muutoin keväällä, niin olisi se ihme, jollei kaksikkoa nähtäisi myös taalajäillä syksyn koittaessa.

Lue lisää:

Liiga-seuralle hurja kaappaus: Yli 100 pistettä tällä kaudella iskenyt NHL-lupaus tekee paluun Suomeen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);