Suomalainen NHL-tähti ei aio palata vielä Liigaan: Väläytti kuitenkin mielenkiintoista mahdollisuutta

NHL-kauden alkuun on vielä pari kuukautta, mutta joukkueet alkavat olla hiljalleen jo valmiita kokoonpanojensa kansa sen suhteen, ketä heidän riveissään tulee pelaamaan.

Pienempiä sopimuksia tullaan varmasti vielä solmimaan, mutta isoimmat kalat vapailta markkinoilta on jo viety aikapäiviä sitten.

Yksi vapaana oleva pelaaja on yhä suomalainen NHL-konkari, joka ei ole löytänyt itselleen vielä pelipaikkaa.

35-vuotias Jussi Jokinen on kokenut suomalainen jääkiekkoilija, joka on pelannut Pohjois-Amerikassa aina kaudesta 2005-2006 lähtien.

Tuona aikana Jokinen on ehtinyt pelata kunnioitettavat 951 ottelua maailman kovimmassa kiekkoliigassa takoen niissä tehopisteet 191+372=563.

Viime kausi oli Jokisen osalta erittäin rikkonainen, sillä mies edusti kauden aikana peräti neljää eri NHL-seuraa. Yhdestäkään ei kuitenkaan löytynyt sellaista paikkaa, että jatkoa olisi tarjottu.

Suomalaishyökkääjän kausi käynnistyi Edmonton Oilersissa, jossa miehestä povattiin mentoria Jesse Puljujärvelle, mutta hyvin pian osoite vaihtui jo kaupassa Los Angeles Kingsiin. Kingsin riveissä mies pelasi 18 ottelua tehoin 1+4=5.

Kalifornian auringon alta matka jatkui Jarmo Kekäläisen luotsaamaan Columbus Blue Jacketsiin, jossa tehot jäivät 14 ottelussa vielä vaatimattomammaksi, kun mies kirjautti vain yhden syöttöpisteen.

Lopulta Jokinen päätti kautensa Vancouver Canucksin riveissä, jossa pisteitäkin kertyi 14 ottelussa mukavasti tehoilla 4+6=10. Nuokaan otteet eivät kuitenkaan vakuuttaneet seuraa siitä, että suomalaiskonkari kannattaisi pestata myös tulevalle kaudelle.

Etsii yhä joukkuetta

Jokinen on Oulun Kärppien kasvatti, joten monissa huhupuheissa on jo tuotu esille mahdollisuutta, että mies palaisi monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin tuttuun Kärppä-paitaan.

Viimeksi kaudella 2004-2005 Liigassa pelannut hyökkääjä on kuitenkin nyt katkaissut viimeisen kerran moisilta huhuilta siivet antamassaan haastattelussa MTV Sportille.

– En osaa vielä sanoa, onko muita vaihtoehtoja kuin NHL. Kaikki oma ajattelu on ollut siinä, että pelaan siellä tulevalla kaudella, Jokinen kertoo.

Hyökkääjä on ollut kesän harjoittelemassa Suomessa ja kertoo olevansa hyvässä kunnossa, kunhan mahdollisuus jostain seurasta vain aukeaisi. Mahdollista siirto Liigaan tulevaksi kaudeksi hän ei pidä kovin todennäköisenä.

– Se on erittäin epätodennäköistä, että pelaisin Liigaa ensi kaudella. Siihen löytyy monia syitä.

– Vuoden päästä tilanne voi olla toinen ja silloin Liiga voi olla potentiaalinen vaihtoehto, mies summaa.

NHL-kauden käynnistyessä lokakuun alussa Jokisella alkaa olla pian kiire, jotta paikka seurasta mahdollisesti löytyisi.

Suomalaisille kiekkofaneille miehen puheissa saattoi kuitenkin olla mukavia toivon rippeitä, sillä hän toteaa avoimesti olevansa valmis palaamaan Kärppiin mahdollisesti ensi vuonna.

Lue lisää:

Kiekkosivusto listasi NHL:n aliarvostetuimmat pelaajat – mukana myös suomalaishyökkääjä

Mielenkiintoista nähdä, miten Jokisen käy. Uskotko, että mies on palaamassa Suomeen lähitulevaisuudessa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);