Seurajohdolta vahvistus Tolvasen siirrolle NHL:ään – ”Suunnitelma on tuoda hänet tänne tällä kaudella”

Leijonien olympiaturnauksessa nähtiin heikosta lopusta huolimatta myös paljon hienoja hetkiä. Yksi kentän valopilkuista ja koko joukkueen näkyvimmistä pelaajista oli Jokereissa KHL:ää pelaava 18-vuotias Eeli Tolvanen.

Nyt kuhina ykköskierroksen varauksen ympärillä NHL:ssä on saanut enemmän nostetta alleen, kun Tolvasesta tuli kaikkien aikojen toiseksi tehokkain alle 19-vuotias pelaaja, joka olympialaisissa on nähty.

Nashville Predatorsin seurajohto on pyöritellyt peukaloitaan tyytyväisinä katsellessaan Eeli Tolvasen menoa KHL:ssä tällä kaudella.

Maalitykki paukutti alkukaudesta todella kovaan tahtiin maaleja ja nappasi itselleen paikkoja KHL:n viikon tähti valinnoissa kerta toisensa perään.

18-vuotias Tolvanen siirtyi Jokeireihin Pohjois-Amerikasta, jossa hän kiekkoili menestyksekkäästi kaksi kautta Sioux City Musketeersin riveissä. Jokereissa nuori supertähti on iskenyt kuluvalla kaudella 17+17=34 pistettä kauden 47 ottelussa.

Olympialaisissa Tolvasen peli sai uuden nosteen hieman vaisummin kuluneen jakson jälkeen, kun hän iski viidessä pelissä tiskiin tehot 3+6=9.

Nashville Predators on seurannut suomalaisen otteita iloisin mielin ja seuran GM David Poile kertoi jo aiemmin olevansa todella tyytyväinen Tolvasen peliin tällä kaudella.

Nyt seuran vara-GM:nä toimiva Paul Fenton linjasi The Athletic -lehdelle, että Nashville olisi valmis ottamaan Tolvasen NHL:ään vielä tämän kauden aikana.

– Meillä on sopimus, jonka myötä hänet voitaisiin jo tuoda tänne ja se onkin suunnitelmamme, Paul Fenton sanoo.

Ensin Tolvanen kuitenkin pelannee kautensa loppuun Jokereiden riveissä KHL:ssä. Kaikesta huolimatta Nashvillen seurajohto on jo valmistelemassa Tolvasen siirto taalaliigaan.

– Hänen tänne tuomisensa on jo nyt tässä kohtaa. vakaa suunnitelmamme, Fenton sanoo.

”Toiselta planeetalta”

Samaisessa haastattelussa seurajohto myös katkaisi siivet huhuilta, joiden mukaan Tolvanen saattaisi joutua pelinappulaksi Nahsvillen pelaajakaupoissa suuremman kalan saamiseksi haaviin.

– Hänen kypsyytensä on kuin toiselta planeetalta. Se on asia, jonka olen henkilökohtaisesti pannut merkille katsoessani hänen pelejään, vara-GM hehkuttaa suomalaislupausta.

Tolvasella on käynnissä varsin menestyksekäs kausi, joka voi vielä saada siis upean kruunun taalajäillä Pohjois-Amerikassa. Ensin nuorukainen kuitenkin kiekkoilee KHL-kauden loppuun Jokereissa.

Ja mikäs siinä, sillä aikaa näin nuoren pelaajan kohdalla kyllä on. 18-vuotiaalla ei pitäisi olla vielä mikään kiire maailman kovimpaan kiekkoliigaan, vaikka kukaan tuskin voi kiistää sitä, että nuorukaisen taidot ja tehot kyllä puhuvat puolestaan.

Nyt on kyllä kovaa hehkutusta suomalaislupaukselle! Uskotko, että Tolvanen ehtii jo täksi kaudeksi NHL:n puolelle? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);