Sebastian Aho onnistui ällistyttävässä suorituksessa – Nousi NHL-historiaan Wayne Gretzkyn rinnalle!

Yön NHL-kierroksella tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Carolina Hurricanesin hyökkääjä Sebastian Aho onnistui jälleen saalistamaan syöttöpisteen joukkueensa hävitessä maalein 2-3 Boston Bruinsille.

Tehopisteen myötä Ahon historiallinen pisteputki sai jatkoa ja samalla hän kirjautti NHL-historiaa nousten todellisten legendojen joukkoon.

21-vuotiaan Sebastian Ahon nimi on tällä hetkellä jokaisen jääkiekkofanin huulilla ympäri maailman. Suomalainen tähtihyökkääjä on pelaamassa unelmiensa kautta NHL:ssä ja onnistui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelatussa ottelussa saavuttamaan historiallisen merkkipaalun.

Ahon edustama Carolina Hurricanes kohtasi kotonaan Boston Bruinsin, jolle se joutui lopulta taipumaan maalein 2-3. Suomalaishyökkääjä oli kuitenkin jälleen tehokas, kun hän onnistui syöttämään joukkueensa ensimmäisen 1-0 maalin ylivoimalla.

21-vuotias kiekkonero on nyt tehnyt tehopisteitä jokaisessa kauden 12 ensimmäisessä ottelussa ja tällä hetkellä hänen tehotilastonsa näyttävät lukemaa 4+13=17.

Saavutti Wayne Gretzkyn

Ahon pisteputki on todellakin historiallinen, sillä aiemmin samaan lukemaan on pystynyt vain kaksi muuta pelaajaa: Wayne Gretzky kaudella 1982-1983 ja Ken Linseman kaudella 1983-84.

Koko kauden pisteputkessa Gretzky on kuitenkin yhä Ahon edellä, sillä legendaarinen kiekkoilija teki kaudella 1983-1984 tehopisteitä jokaisessa kauden 51 ensimmäisessä ottelussaan.

Ahon ennätystä voidaan silti pitää erittäin kovana suorituksena nykyisessä NHL:ssä ja siitä kielii jotain jo se, ettei kukaan muu pelaaja ole pystynyt vastaavaan tulokseen viimeisen parin kymmenen vuoden aikana.

LOISTAVAA SEBASTIAN AHO! Laita peukkua, jos Aho on sinunkin mielestäsi yksi kaikkien aikojen kovimmista suomalaisista kiekkoilijoista! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);