Sakari Manninen ilmiliekeissä Leijonien avausvoitossa – Suomi kaatoi Slovakin murskalukemin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avasi pelinsä Pekingin talviolympialaisissa torstaina kohdaten Slovakian.

Leijonat kairasi ottelusta lopulta odotetun voiton maalein 6-2.

Leijonat avasivat olympiaturnauksensa kaatamalla Slovakian kisojen ensimmäisessä ottelussaan maalein 6-2.

Jo ensimmäisessä erässä nähtiin paljon tapahtumia, kun Slovakia iski ottelun avausmaalin vain reilun 5 minuutin pelin jälkeen.

Sakari Manninen löi kuitenkin komeasti Suomen tasoihin hetkeä myöhemmin ja pian Leijonat löi jo lisää vettä myllyyn ylivoimalla, kun Harri Pesonen iski Suomen 2-1 johtoon.

Erän lopulla Slovakia pääsi hakemaan tasoitusta vielä kahden miehen ylivoimalla, mutta Leijonien alivoima piti upealla tavalla pitkistä vaihdoista huolimatta.

Välittömästi alivoiman jälkeen Joonas Nättinen karkasi hyökkäykseen syöttäen Miro Aaltoselle, joka iski Suomelle 3-1 johtomaalin. Ottelun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin samoissa lukemissa Leijonien tukevassa johdossa.

Toinen erä jatkui samassa tahdissa Suomalaisten hallitessa ottelua selkeällä tavalla. Sakari Manninen iski ottelussa jo toisen maalinsa vieden Leijonat 4-1 johtoon. Toisessa Erässä nähtiin vielä yksi maali, kun Slovakia kavensi erän lopulla ottelun 4-2:een.

Kuva: All Over Press

Manniselle hattutemppu

Kolmatta erää ei oltu ehditty pelata kuin 15 sekuntia, kun Sakari Manninen sai jälleen kiekon lapaansa ja viimeisteli hattutempun iskien lukemat Leijonille 5-2:een.

Miro Aaltonen viimeisteli vielä kolmanteen erään yhden maalin sinetöiden Leijonille komean 6-2 voiton.