SaiPa teki kovan kiinityksen siirtomarkkinoilla: Nappasi riveihinsä kanadalaisen AHL-puolustajan

Liigassa saadaan tällä kaudella nähdä monia erittäin kovia ulkomaalaisia vahvistuksia.

Joukosta löytyy satoja otteluita NHL:ssä sekä AHL:ssä pelanneita pelureita, joiden otteita on mielenkiintoista seurata.

Nyt SaiPa on lähtenyt mukaan samaan ralliin, sillä seura pestasi takalinjoilleen taitavan kanadalaispuolustajan.

SaiPa kertoi keskiviikkona mielenkiintoisen siirtouutisen, kun joukkue tiedotti solmineensa kauden loppuun kattavan sopimuksen kanadalaispuolustaja Brenden Kichtonin kanssa.

26-vuotias Kichton on pelannut urallaan 335 ottelua AHL:ssä, joissa hän on iskenyt komeat tehot 34+131=165. Hän on edustanut AHL:ssä Charlotte Checkersiä, St. John’s IceCapsiä sekä Manitoba Moosea.

Juniorina Kichton edusti WHL-liigassa Spokane Chiefsiä, jossa hän iski viiden kauden aikana 333 ottelussa tehot 67+201=268. Mies on myös voittanut kolmella kaudella koko sarjan piste- ja syöttöpörssin.

Kichton on päässyt kokeilemaan siipiään myös NHL-seura Carolina Hurricanesin harjoitusleireillä, mutta ainuttakaan peliä ylhäällä NHL:ssä hänelle ei ole vielä kertynyt.

SaiPaan urheilujohtajan mukaan kyse on kuitenkin erittäin kovasta lisäyksestä joukkueen puolustuslinjoille.

– Kichtonin vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä ja hän on hyvä tunnistamaan peliä, urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo seuran tiedotteessa.

Kanadalaispuolustajan on määrä saapua Lappeenrantaan torstaina ja pelata joukkueessa pelinumerolla 28.

Mielenkiintoinen värväys. Laita peukkua, jos uskot Kichtonin pystyvän olemaan tärkeä pilari SaiPan puolustuksessa tällä kaudella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);