Ruotsalaisilta rajua kritiikkiä Leijonat-tähdelle – asiantuntijalta tyly arvio: ”Voi saada pelikiellon”

Suomi yllätti Ruotsin sunnuntaina Pekingin talviolympialaisissa käydyssä miesten jääkiekko-ottelussa, kun Leijonat onnistuivat kairaamaan taisteluvoiton Tre kronorista jatkoajalla maalein 4-3.

Selvästä johdosta tappioon päättynyt ottelu on herättänyt nyt länsinaapurissa kiivasta keskustelua ja kovaa kritiikkiä Leijonia kohtaan.

Leijonat onnistuivat hurjan taistelun jälkeen kairaamaan jatkoaikavoiton Ruotsista sunnuntaina käydyssä jääkiekko-ottelussa Pekingin talviolympialaisissa.

Ottelu oli alkuun selvää ruotsalaisten hallintaa ja toisessa erässä Tre kronor siirtyi jo 0-3 johtoon. Epätoivo alkoi jo näkyä Leijonissa sekä varmasti myös kotisohvilla, mutta kolmas erä tarjosi kuitenkin varsinaisen trillerin.

Suomi on voittanut nyt kaikki olympialaisissa pelaamansa ottelut. Kuva: All Over Press

Leijonat onnistuivat kaventamaan pelin 3-3:een ja lopulta Harri Pesonen sinetöi Suomelle voiton iskemällä jatkoajalla Suomen 4-3 voittomaalin.

Leijonat ovat nyt voittaneet kaikki kolme olympialaisissa pelaamaansa ottelua.

Rajua kritiikkiä Ruotsista

Kitkerä tappio herätti ymmärrettävästi paljon keskustelua Ruotsissa, jossa asiantuntijat nostivat tikun nokkaan erityisesti Suomen tähtipelaajaksi kisoissa itsensä pelanneen Markus Granlundin peliotteet.

Granlund sai pelissä suihkukomennuksen taklauksen jälkeen, joka osui ruotsalaista Philip Holmia päähän. Asiantuntijoiden mielestä rangaistus ei kuitenkaan ollut riittävä.

Markus Granlundin peliotteet saivat ruotsalaiset raivon valtaan ottelun jälkeen. Kuva: All Over Press

– Pelirangaistus kertoo tuosta kaiken. En edes tiedä, mitä sanoa. Toivottavasti Holm on kunnossa. On surullista, että tuollaista voi tapahtua. Sellaisesta pitäisi päästä jääkiekosa eroon, puolustaja Christian Folin latasi Expressen -lehdelle.

Tv-asiantuntijana Ruotsissa Discoveryllä toimiva hyökkääjä Viktor Stålberg lisäsi vettä myllyyn vaatimalla Granlundille jopa pelikieltoa.

– Hänen (Granlundin) pitäisi kyetä hallitsemaan kehonsa paremmin. Ei hänen pitäisi toimia noin. Tilanne oli niin ruma, että tuosta voi saada pelikiellon. Mielestäni siitä ei ole kysymystäkään, Stålberg linjasi.

Suomi keräsi ottelussa hurjan määrän jäähyitä. Ottelun ensimmäisten 35 minuutin aikana niitä oli kertynyt jo 37 minuuttia.

Leijonien pelit jatkuvat keskiviikkona puolivälierissä Tshekki-Sveitsi -ottelun voittajaa vastaan.

Tre kronor taas saa oletettavasti vastaansa Kanadan, jolla on kuitenkin vielä sitä ennen tiistaina peli Kiinaa vastaan.

Mitä mieltä sinä olet? Oliko rangaistus oikea vai liian löyhä?