Ruotsalaisasiantuntijan usko Tre Kronoriin horjuu ennen Leijonien kohtaamista: ”Nyt täytyy tunnustaa…”

Leijonat kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä rakastetun vihollisensa Ruotsin torstaina kello 21.15 suomen aikaa.

Suomen ja Ruotsin kohtaamiset ovat aina latautuneita otteluita ja samaa voidaan odottaa tälläkin kertaa, kun panoksena on jatkopaikka ja häviäjälle taas kotimatka.

Hienosti turnauksen tähän saakka pelannut Leijona-joukkue onkin saanut myös länsinaapurin asiantuntijat epäröimään tilannetta…

Leijonat lähti näihin Slovakian MM-kisoihin paperilla varsin nimettömällä joukkueella. Koko kevään suurin puheenaihe oli se, kuinka NHL-pelaajia ei saatu lähtemään mukaan kisamatkalle.

Ruotsilla tilanne taas on ollut päivästä yksi alkaen täysin toinen, sillä joukkue on täytetty nimenomaan NHL-pelaajilla, joista suurin osa on lisäksi todellisia tähtipelaajia.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvät alkusarjat tähän asti, mutta Venäjältä löylytyksen edellisessä ottelussa saanut Ruotsi on silti kovan paikan edessä, kun piskuinen altavastaaja Leijonat iskee vastaan.

Samaa mieltä on myös ruotsalaislehti Expressenin asiantuntija Sanny Lindström.

– Totesin, että Ruotsi voittaa yhdeksän peliä kymmenestä tätä Suomen joukkuetta vastaan, mutta nyt täytyy tunnustaa, että edessä voi olla se kymmenes ottelu, Lindström kirjoittaa.

– Viittaan ailahtelevaan, rakoilevaan, passiiviseen ja jopa välinpitämättömältä vaikuttavaan puolustuspeliin jollaista Tre Kronor on esittänyt, hän jatkaa.

Suomalaisten asiantuntijoiden mukaan juuri altavastaajan asema sekä Ruotsin pienet ongelmat voivatkin olla se aivan voittoon puolivälierässä.

Ottelu alkaa kello 21.15 MTV3 -kanavalla.

Lindströmin kommentista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Suomen ja Ruotsin kohtaaminen on aina erittäin mielenkiintoinen ottelu. Kumman uskot vievän puolivälierän tänään? Kerro mielipiteesi Facebookissa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);