Polvileikkaukset olivat tuhota NHL-haaveen: Nyt suomalaistulokas loistaa Pohjois-Amerikassa

Matka junnusarjoista maailman kovimpaan kiekkoliigaan voi olla joskus todella rankka, kuten ylivieskasta kotoisin oleva Jonne Tammela tietää.

Murtauduttuaan Liigamiehistöön KalPassa nuorukainen suuntasi Pohjois-Amerikkaan, jossa muutaman ottelun jälkeen ura päätyi syöksykierteeseen.

Leikkausten ja loukkaantumisten takia Tammela ehti jo miettiä, pystyisikö hän enää ikinä pelaamaan.

Tulokashyökkääjä Jonne Tammela avasi tällä viikolla maalihanansa AHL:ssä Syracuse Crunchin paidassa pitkän kuivan kauden päätteeksi.

Viimeksi Tammela oli tehnyt maali kiekkoillessaan vielä 2016-2017 kaudella OHL:ssä. Tuon jälkeen nuori suomalaislupaus joutui pahaan loukkaantumiskierteeseen, jonka aikana hänen molemmat polvensa on leikattu.

NHL-joukkue Tampa Bay Lightningin 4. kierroksen varaus vuodelta 2015 pelasi maanantaina kauden kolmannen ottelunsa ja onnistui hienossa paikassa maalinteossa varmistaen joukkueelleen 3-0 voiton.

Moni muu olisi luovuttanut

”Olen käynyt läpi aikoja, jolloin olen todella joutunut miettimään sitä, että pystynkö enää ikinä pelaamaan? Minun oli vain uskottava itseeni sekä siihen, mitä me teemme täällä joukkueena. Tein maalin, joten se kaikki taitaa olla vielä mahdollista”, Tammela veisteli paikallismedian haastattelussa.

Ylivieskalainen hyökkääjä kiekkoili nuoruutensa JYPin ja KalPan paidoissa, kunnes siirtyi AHL:ään kauden 2015-2016 päätteeksi. Hän ehti kuitenkin pelata vain 3 ottelua tuolla kaudella ja seuraavan kauden alussa nuorukainen lähetettiin OHL:ään hakemaan pelituntumaa Peterborough Petesien paidassa.

Vakuuttavasti alkaneet otteet katkesivat kuitenkin tuohon aiemmin mainittuun loukkaantumiskierteeseen, jonka jälkeen nuorukaisen koko peliura oli jo vaakalaudalla. Leikkausten jälkeen Tammela ei kyennyt edes kävelemään kahteen kuukauteen.

”On paljon jätkiä, jotka eivät ole päässeet takaisin tällaisten operaatioiden jälkeen. Minun kohdallani tilanne oli aika pitkään 50-50 sen perusteella, että voisinko enää jatkaa. Mutta meillä oli täällä todella hyviä lääkäreitä sekä valmentajia, jonka avulla pääsin takaisin jäälle.”

Vakuuttanut valmennusjohdon

Taisteltuaan kevään ja kesän kuntoutusjaksojen kanssa Tammela nyt ottanut paikkansa Tampa Bayn farmijoukkueesta AHL:ssä.

Samalla hän on vakuuttanut NHL-organisaationsa johtoportaan siitä, että pienikokoinen, mutta vikkelä hyökkääjä on matkalla oikeaan suuntaan.

”Olen todella tyytyväinen siihen, mitä olen nähnyt tähän mennessä. Hän ei ole pelokas jäällä, vaan hän näyttää vahvalta. Hän pitää hyvin kiekkoa ja rakentaa meille paikkoja”, Tampa Bay Lightningin apu-GM Julien BriseBois sanoo.

Aivan mahtava paluu jäälle tältä nuorelta suomalaishyökkääjältä! Toivotaan, että Tammelan otteista saadaan lukea vielä jatkossakin rapakon tuolta puolen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);