Pikkuleijonat ratkaisivat mestaruuden alivoimalla: Suomi on uusi nuorten maailmanmestari!

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue taisteli upean voiton MM-kisojen finaalissa USA:ta vastaan.

Suomi ehti johtaa ottelua jo maalein 2-0, mutta Yhdysvallat nousi toisessa erässä vielä rinnalle.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kruunasi upean nuorten MM-kisaturnauksen voitolla finaalissa Yhdysvalloista.

Suomi selvitti tiensä finaaliin voitettuaan Ruotsin lauantaina selvin lukemin. Yhdysvallat taas kaatoi puolivälierässä Tshekin maalein 4-1.

Finaali oli heti ensimmäisestä erästä Pikkuleijonien hallintaa ja ensimmäisessä erässä Suomi siirtyi jo 2-0 johtoon.

Toisessa erässä pelitempo hieman kääntyi ja USA pääsi rinnalle kavennettuaan pelin tasan 2-2:een. Suomi ei toisessa erässä maaleilla juhlinut, mutta kolmannessa erässä upean kaksi vastaan yksi hyökkäyksen päätteeksi alivoimalla, kun turnauksen tehomies Niklas Nordgren löi Leijonat 3-2 johtoon.

USA haki vielä lopussa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja tyhjällä maalilla, mutta Suomi kesti tilanteen loppuun asti ja vei mestaruuden lukemilla 3-2.

Erän lopulla Suomelle vihellettiin vielä kyseenalainen jäähyy, mutta Pikkuleijonat kesti sen ja taisteli lopulta upean voiton.

Suvereeneilla otteilla turnausta hallinnut Suomi kuittasi siis upealla pelillä itselleen maailmanmestaruuden!

Ihanaa Pikkuleijonat! Laita peukkua, jos sinustakin nuorten Leijonien peli oli mahtavaa katseltavaa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);