Patrik Laine räjäytti hallin Winnipegissä – kirjautti suomalaista NHL-historiaa

Winnipeg Jets kohtasi pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Minnesota Wildin. Kohtaaminen oli suomalaisittain kutkuttavaa katseltavaa, sillä molemmissa joukkueissa riittää suomalaisnimiä.

Jets onnistui lopulta kampeamaan tiukasta ottelusta voiton kotiluolassaan maalein 3-2.

Winnipeg Jetsin ja Minnesota Wildin pudotuspeliottelu oli tiukkaa kamppailua aina toisen erän lopulle saakka, kunnes Jetsin taiturimainen Mark Scheiffele vei joukkueensa 1-0 johtoon ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Wild löysi pelivireen ja nousi ensin tasoihin ja sen jälkeen vielä Jetsin ohi, kun Matt Cullen ja Zach Parise avasivat maalihanansa. Mikko Koivu ja Mikael Granlund olivat mukana Parisen 1-2 maalissa ja nappasivat molemmat itselleen syöttöpisteet.

Vain minuuttia myöhemmin Winnipegissä kuitenkin räjähti, kun Patrik Laine tykitti uransa ensimmäisen NHL-pudotuspelimaalin ajassa 44.51.

Ranne puhui

Laineen ketjutoveriksi kauden aikana hankittu Paul Statsny jätti kiekon siniviivan tuntumassa Laineelle, joka otti nopeasti tyhjän tilan pois ja lähetti mielettömän piiskan ranteellaan verkon perukoille.

Laineen maali tasoitti pelin tilanteeseen 2-2 ja hetkeä myöhemmin ottelun ratkaisijaksi nousi Jetsin Joe Morrow, joka iski Winnipegille 3-2 voiton.

Tuon maalin myötä Laine kirjautti myös NHL-historiaa, sillä hänestä tuli kautta aikojen nuorin suomalaispelaaja, joka on iskenyt maalin NHL:n pudotuspeleissä.

Taakse jäivät listauksessa 20-vuotias Hannu Virta kaudella 1983 ja 20-vuotias Aleksander Barkov kaudelta 2016.

Katso tästä video Patrik Laineen ensimmäisestä pudotuspelimaalista:

Upea suoritus Winnipegiltä! Kumman uskot kampeavan voiton tästä tiukasta sarjasta? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);