Patrik Laine jälleen ilmi liekeissä – kaksi maalia ja kylmä kuittaus Auston Matthewsille

Columbus Blue Jacketsin suomalaistähti Patrik Laineen mieletön liito sai jatkoa NHL:ssä viime yönä, kun Laine iski komeat tehot sekä voittomaalin jatkoajalla Columbuksen ja Toronton kohtaamisessa.

Yön NHL-kierroksella nähtiin jälleen todellista suomalaisloistoa, kun Columbus Blue Jackets onnistui hakemaan jatkoajalla voiton Toronto Maple Leafsistä.

Illan ykköstähti ja isäntä oli itseoikeutetusti Patrik Laine, joka on ollut käsittämättömän kovassa vireessä tämän kalenterivuoden puolella.

Laine iski otteluun kaksi maalia, joista toinen oli vielä jatkoajalla syntynyt voittomaali. Kymmenen ottelun maaliputkessa viilettävä Tesoman tykki on latonut viimeiseen kymmeneen peliin mielettömät 12+8=20 tehopisteet.

Koko kaudella Laine on pelannut yhteensä 31 ottelua tehoin 18+17=35.

Voittomaali jatkoajalla

Joukkueensa kuumin pelaaja avasi maalihanat toisessa erässä, kun hän vei tarkalla laukauksellaan tasoitti pelin 1-1:een ja tuuletti rentoutuneesti kädet kohti kattoa.

Toronton tähtipelaaja ja Patrik Laineen kovin kilpakumppani vuoden 2016 varaustilaisuudesta – Auston Matthews – onnistui hetkeä myöhemmin viemään Toronton kuitenkin 1-2 johtoon.

Päätöserässä nähtiin vielä lisää maaleja, kun ensin Columbus takoi tauluun lukemat 3-2, mutta Jason Spezza onnistui vielä tuomaan Toronton tasoihin kun ottelun kolmatta erää oli pelattu karvan alta 18 minuuttia.

Kuva: All Over Press

Hyödynsi Matthewsiä voittomaalissa

Jatkoajalla Laine pääsi kuittaamaan epäilijöilleen ja jopa nöyryyttämään Matthewsiä, kun hän iski voittomaalin Toronton tähtipelaajan muodostamaa maskia hyödyntäen.

Pelin jälkeen Laine kuvaili rentoutuneesti otteitaan ja antoi kiitosta etenkin syötön tarjoilleelle Jakub Voracekille.

– Tiesin, ettei hän ammu rystyltä siniviivalta, joten osasin odottaa syöttöä. Voracek teki loistavan alustuksen ja antoi minulle hyvin tilaa laukoa. Onneksi se meni sisään, vaatimaton Tesoman tykki totesi medialle.

”Voittaminen on kivaa”

10 ottelun maaliputki on todella kova suoritus, mutta Laine on liekehtinyt urallaan myös aiemmin Winnipegissä pelatessaan.

Nyt hän kuitenkin ilmoitti itse uskovansa, että pelaa parasta peliään koskaan. Columbuksessa Laineesta on muodostunut vielä aiempaa kokonaisvaltaisempi hyökkääjä.

– Voittaminen on kivaa, rento ja iloinen suomalainen totesi pressitilaisuudessa.