Patrik Laine iski historiallisen maalin – vain Jaromir Jagr pystynyt samaan

Yön NHL-kierroksella nähtiin suomalaista NHL-historiaa, kun Patrik Laine iski maalin Winnipeg Jetsin kaataessa hallitsevan mestarin St. Louis Bluesin maalein 4-2.

21-vuotias suomalaistähti Patrik Laine oli jälleen liekeissä, kun Winnipeg Jets kaatoi kotonaan St. Louis Bluesin maalein 4-2.

Jetsin maalitykki iski joukkueensa toisen maalin ja teki samalla NHL-historiaa saatuaan kasaansa kaudella jälleen 20 maalia.

Maalin myötä Laineesta tuli vasta koko NHL-historian toinen eurooppalaispelaaja, joka on onnistunut tekemään vähintään 20 maalia neljän kauden aikana alle 22-vuotiaana.

Ennätyksen komeudesta sanelee jotain se, että ennen Lainetta samassa tempussa on onnistunut ainoastaan legendaarinen tähtihyökkääjä Jaromir Jagr.

Teki NHL-historiaa

Kauden 20. osuma toi mukanaan myös toisen harvinaisen ennätyksen, sillä vain kahdeksan muuta pelaajaa on kautta aikain onnistunut tekemään NHL-urallaan 130 maalia alle 22-vuotiaina.

Pelintekijänä tällä kaudella kunnostautunut Laine on tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun viisi maalia, joten oletettavissa on, että ennen huhtikuun syntymäpäiviään hän ehtii vielä parannella noita tilastoja.

Tulokaskaudesta lähtien Laine on nyt iskenyt kausilla 36, 44, 30 ja 20 maalia.

Tämän kauden 53 ottelussa hän on kerännyt komeat tehot 20+28=48.

Katso ottelun kohokohdat tästä: