Patrik Laine hiljensi epäilijät ensimmäisessä ottelussa – Kaksi maalia ja nyrkkitappelu!

Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine oli ilmiliekeissä torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Jets avasi NHL-kautensa kohtaamalla Calgary Flamesin.

Jo ennen tynkäkauden avausta tiiviisti otsikoissa viihtynyt suomalaistähti Patrik Laine antoi heti ensimmäisessä ottelussaan tällä kaudella muistutuksen siitä, miksi hän on tähtipelaaja.

Laine oli jatkuvasti menossa mukana Winnipegin voittaessa Calgaryn jatkoajalla maalein 4-3.

Ottelun 1. tähdeksi valittu Laine avasi maalihanat heti ottelun ensimmäisessä erässä, kun kakkosketjun laiturina pelaava Kyle Connor vapautti tämän lähes läpiajoon. Laine latasi rannelaukauksensa tulisesti tolpan kautta sisään ja tasoitti pelin 1-1:een.

Toisessa erässä Jets nousi kahden maalin tappioasemasta tasoihin 3-3:een, kun Laine petasi ylivoimalla syötön Kyle Connorille ja tämä upotti limpun uuniin.

Tappelu

Ennen erän loppua nähtiin vielä erikoinen episodi, kun Calgaryn puolustaja Noah Hanifin taklasi Laineen ketjutoveria selkään ja suomalaistähti ryntäsi välittömästi apuun.

Tesoman tykki ehti jo pudottaa hanskansa ja valmistautua tarjoilemaan hieman toisenlaisia kuteja, kunnes tuomarit vihelsivät pelin poikki.

Muutaman huitaisun lisäksi Laineen tappelusta ei tullut sen kummempaa show’ta, vaikkakin mies näkyi tv-kuvissa myös länkyttävän varsin vauhdikkaasta Calgaryn pelaajille.

Voittomaali

Maalittoman kolmannen erän jälkeen oli jälleen Laineen vuoro ottaa sankarin viitta harteilleen.

Aloitettuaan yksin hyökkäyksen omasta päästään suomalaistähti luisteli kaukalon toiseen päätyyn saakka hyökkäysalueelle, jossa puolustajan häirintä oli estää laukauksen.

Laine kuitenkin onnistui vaikeasta paikasta virittämään laukauksensa ja iski sisään Jetsin 4-3-voittomaalin. Suomalaistähti kirjautti itselleen ottelussa tehot 2+1.