NHL:n tämän kesän parhaat vapaat pelaajat listattiin – Kaksi kokenutta suomalaishyökkääjää mukana listalla

NHL:ssä on käynnissä parhaillaan Stanley Cup -finaalit, mutta niiden ulkopuolelle jääneet joukkueet ovat jo alkaneet suunnat katseita tulevaan kauteen ja kasaamaan joukkueita sitä ajatellen.

Kiinnostavat hetket ovat käsillä heinäkuussa, kun seurat saavat vapaasti alkaa sopia sopimuksia rajoittamattomien ja sopimuksettomien pelaajien kanssa. Tiedossa voi myös olla suomalaisittain mielenkiintoinen kesä, sillä useita kokeneita suomalaispelaajia on yhä ilman sopimusta.

Kanadalainen mediajätti TSN listasi tällä viikolla tämän kesän pelaajamarkkinoiden 50 parasta vapaata agenttia, eli pelaajaa, jotka ovat seurojen saatavilla siirtomarkkinoilta.

Listaukseen ylsi komella tavalla kaksi suomalaisnimeä, joiden tulevaisuuden suunnitelmista kenelläkään ei vielä tällä hetkellä ole tietoa. Ensimmäisenä suomalaisena sijalla 20. oli 31-vuotias Leo Komarov, jonka kulunut kausi Toronto Maple Leafsin organisaatiossa oli laskujohteinen.

Pitkin kautta on pyöritelty myös huhuja, joiden mukaan Komarov haaveilisi mahdollisesti paluusta KHL:ään paremman palkan ja isomman roolin perässä.

Vain muutaman sijan Komarovin alapuolelle TSN listasi Philadelphia Flyersia edustavan Valtteri Filppulan. 34-vuotias Filppula koki kolauksen viime kaudella, kun hänet kaupattiin kesken kauden Tampa Baysta Philadelphiaan.

80 ottelussa Filppula isku runkosarjassa tehot 11+22=33. Komarovin tehot kuluneella kaudella taas olivat 74 ottelussa 7+12=19.

Molemmilla suomalaisilla oli tasoonsa nähden taskussa melko korkeapalkkaiset sopimukset, joten jatkon kannalta on vaikea sanoa, millaisia pahveja heille on tarjolla. Esimerkiksi Komaroville Toronto maksoi nykyisen sopimuksen pohjalta reilua 2,5 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Todellinen vapaiden agenttien sirkus käynnistyy heti heinäkuussa, kun eri seurat saavat vapaat kädet tehdä sopimuksia vapaana olevien pelaajien kanssa.

Lue lisää:

Tyly arvio kokeneen suomalaisvahdin tilanteesta – Ei ole saamassa jatkosopimusta tutusta NHL-seurasta

Mielenkiintoista nähdä miten Leksan ja Filppulan käy. Laita peukkua, jos uskot miesten jatkavan vielä NHL:n puolella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);