NHL:n runkosarja päättyi: Leijonille tarjolla erittäin kovia vahvistuksia Pohjois-Amerikasta

NHL:n runkosarja tuli päätökseen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Boston Bruins kohtasi kotonaan Florida Panthersin. Kauden päätyttyä monien suomalaisten joukkueet jäivät pudotuspelien ulkopuolelle, mikä on samalla hyvä ja huono uutinen meille kiekkofaneille.

Keväällä alkavat MM-kisat kutsuvat varmasti monia suomen tähdistä, joten nyt vapautuneista pelaajista voitaisiin saada erittäin kovia vahvistukisa suomen MM-miehistöön.

Kirkkaimmat suomalaistähdet jatkavat kautta vielä Pohjois-Amerikassa, mutta lähtijöitä Tanskan MM-kisoihin vapautui silti juuri runkosarjan päättymisen myötä iso liuta. Joukosta on toki hyvä muistaa erotella välittömästi ne pelaajat, jotka ovat jo viestineet, että he eivät ole kisoihin lähdössä.

Aiemmin tällaisen viestin kertoi Jussi Jokinen ja tänään aamusta puolustaja Rasmus Ristolainen. Vancuver Canucksia edustava Markus Granlund ei myöskään ole tulossa kisoihin, eikä tilanne näytä kovin kirkkaalta myöskään Jesse Puljujärven mukaan.

Jo nyt kautensa päättäneistä joukkueista on kuitenkin tarjolla aimo tukku kovia pelimiehiä, mikäli he vastaavat myöntävästi Lauri Marjamäen kutsuun ja haluavat vetää leijonanutun ylleen. Esimerkiksi Carolina Hurricanesin riveissä loistavan kauden pelanneet Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olisivat molemmat kovia vahvistuksia.

Seasta löytyy kuitenkin myös tällä hetkellä loukkaantuneina olevia pelaajia, kuten Aleksander Barkov, joiden tilanteesta ei vielä ole varmuutta. Esimerkiksi Barkovin kohdalla varmaa on kuitenkin se, että valmennusjohto olisi valmis pitämään miehelle ovea auki kisakoneeseen aivan viimeiseen saakka, sillä kyseessä on sen verran kovan kaliiberin pelimies, ettei hänestä kannata luopua, mikäli pelaajalla itsellään on lainkaan halua edustaa Suomea.

Tällä hetkellä vapaat NHL-pelaajat:

Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes
Sebastian Aho, Carolina Hurricanes
Iiro Pakarinen, Edmonton Oilers
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers
Aleksander Barkov, Florida Panthers
Henrik Borgström, Florida Panthers
Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Puolustajat:

Julius Honka, Dallas Stars
Esa Lindell, Dallas Stars
Ville Pokka, Ottawa Senators / AHL
Petteri Lindbohm, St.Louis Blues / AHL

Maalivahdit:

Antti Niemi, Montreal Canadiens
Antti Raanta, Arizona Coyotes
Kari Lehtonen, Dallas Stars
Ville Husso, St.Louis Blues / AHL
Harri Säteri, Florida Panthers / AHL
Christopher Gibson, New York Islanders / AHL

Kenet sinä näkisit mieluiten Leijonissa kevään MM-kisoissa? Kenen uskot vielä kieltäytyvän? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);