NHL:n parhaat puolustavat hyökkääjät valittiin, mutta valinnat puhuttavat: ”Barkov RYÖSTETTIIN”

Joka vuosi kauden päätteeksi NHL valitsee liigan kolme parasta puolustavaa hyökkääjää, joista yhdelle luovutetaan Frank J. Selke Trophy.

Palkinnon saajasta päättävät NHL-toimittajat, jotka ovat nyt nimenneet kolme finalistiaan, jotka kisaavat lopullisesta voitosta.

Kolmikon valinta on kuitenkin herättänyt kummastusta, sillä monien mielestä Florida Panthersin Aleksander Barkov olisi ansainnut pokaalin.

NHL julkaisi torstaiyönä kolme ehdokastaan, jotka toimittajat ovat valinneet kisaamaan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle annetusta Selke Trophysta. Ainoa suomalainen Selken voittanut pelaaja on Jere Lehtinen, joka voitti pokaalin kolmesti pelatessaan laiturina Dallas Starsissa.

NHL-toimittajien yhdistys äänesti lopulta kolmeksi finalistiksi Los Angeles Kingsin Anze Kopitarin, Boston Bruinsin Patrice Bergeronin ja Philadelphia Flyersin Sean Couturierin.

Kolmikosta Kopitar on pokannut pystin kertaalleen aiemmin ja Bergeron taas neljä kertaa. Couturierille kyseessä on ensimmäinen vuosi, kun hänet on valittu ehdolle.

Valinnat ovat varmasti monien mielestä täysin oikeita, mutta kolmikkoon olisi ollut tarjolla myös suomalaisväriä. Ilman minkäänlaisia sinivalkoisia laseja voi todeta, että Aleksander Barkov on ollut kuluneella kaudella yksi NHL:n parhaista kahteen suuntaan pelaavista hyökkääjistä.

Samaa pohtivat myös monet toimittajat ja asiantuntijat ennen äänestystä, mutta toisin kävi. Nyt Barkovin puuttuminen listauksesta kolmen finalistin joukossa onkin herättänyt paljon keskustelua Pohjois-Amerikassa.

Vaikka nuorukainen ei olisi pystiä voittanut, niin pelkkä nimeäminen ja finaali kolmikkoon pääsy olisi ollut täysin oikeutettua tämän vuotisten esitysten perusteella.

Chicago Sun Timesin toimittaja Mark Lazarus sanoi ääneen sen, mitä varmasti monet muutkin miettivät julkistuksen jälkeen. Bergeron menetti ison osan kaudesta loukkaantumisen takia, mutta silti mies nousi listauksessa korkealla.

– On vaikea nähdä, että hän voisi ansaita palkinnon enemmän kuin tyypit kuten Barkov, Karlsson tai Koivu.

https://twitter.com/radcatrad/status/986747583380049920

https://twitter.com/NHLbyMatty/status/986738642746884096

https://twitter.com/JeffVeillette/status/986737282857230337

Mielenkiintoista! Uskotko sinä, että Barkov pystyy vielä pokaamaan Selken tulevilla kausilla? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);