NHL-varaustilaisuuden 120 kuuminta nimeä julkaistiin: Joukossa jopa kahdeksan suomalaispelaajaa

Arvostettu Pohjois-Amerikkalainen kiekkosivusto The Hockey News on julkaissut sivustollaan tuoreimman listauksen tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden pelaajista.

”Kiekkoraamatuksi” tituleeratut sivusto on nostanut listauksessa esiin 120 parasta pelaajaa, jotka kesällä ovat tarjolla NHL-seuroille.

The Hockey Newsin julkaisema listaus NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden 120 parhaasta pelaajasta on suomalaisittain mielenkiintoista lukemista, sillä mukaan mahtui peräti kahdeksan suomalaista.

Listauksen ykkösnimet ovat kaikille tuttuja, sillä jo nyt on 99,9% varmaa, että ensimmäisenä varauksena tullaan huutamaan ruotsalainen supertähti Rasmus Dahlin. Hänen jälkeensä toiseksi on nostettu venäläinen Andrei Svechnikov ja kolmanneksi taas yhdysvaltalainen Tkachukin kiekkoklaanin nuorin vesa Brady Tkachuk.

Suomalaispelaajia on uumoiltu jopa kärkikymmenikköön kesän varaustilaisuudessa, mutta kiekkoraamatun vertailu tarjoilee hieman karumpaa luettavaa kaikille sinivalkoista lippua liehuttaville faneille. Suomen kehuttu ykkösnimi varaustilaisuuteen on Jesperi Kotkaniemi, jonka sivusto on arvioissaan listannut vasta sijalle 18.

Seuraavaksi paras suomalainen olisi Rasmus Kupari, joka löytyy sijalta 25. Hieman Kuparin perästä löytyy vielä kolmas suomalainen, nimittäin Sampo Ranta, joka pitää paikkaa 30.

Muut kaukana kärjestä

Loput suomalaiset ovatkin listauksessa sitten kauempana kärjestä, mutta tärkeää on myös muistaa se, että vielä on aikaa ja esimerkiksi Kotkaniemi ja Kupari ovat varmasti jo parannelleet paikkojaan pelkästään kuluneen viikonlopun näytöillä.

Neljäntenä suomalaisena listauksessa on Jesse Ylönen (47.) ja viidentene Justus Annunen (50.). Heidän jälkeensä vielä top100 joukkoon mahtuu HIFK:n lupaava nuorihyökkääjä Niklas Nordgren, joka on jopa hieman yllättäen vasta sijalla 93.

Loput kaksi listalle noussutta suomalaista ovat Arttu Nevasaari (107.) ja Lenni Killinen (116.).

Lue lisää:

NHL-asiantuntijalta hurja arvio suomalaislupauksista kesän varaustilaisuudessa: Yksi taistelee kärkisijoista

Mielenkiintoinen listaus arvostetulta lähteeltä. Toivotaan vielä, että suomalaiset kuitenkin tulevat nousemaan kuumemille paikoille ennen itse varaustilaisuutta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);