NHL-seuralle huonoja uutisia – Upeasti kauden aloittanut Antti Raanta loukkaantui harjoituksissa

Arizona Coyotesin maalinsuulla alkukauden loistanut suomalaisvahti Antti Raanta sai tällä viikolla huonoja uutisia.

Joukkueensa ykkösveskari loukkaantui kesken tiistain harjoitusten ja joutuu  todennäköisesti jättämään kaikki tämän viikon pelit väliin.

29-vuotias Antti Raanta on pelannut viimeisen vuoden sisään uransa parasta jääkiekkoa. Arizona Coyotesissa viimein ykkösvahdin paikalle noussut suomalaismaalivahti on ollut vakuuttava illasta toiseen, vaikka edessä onkin yksi liigan heikoimmista puolustuksista.

Suomalaisvahdin tilastot ovat olleet sarjan kärkitasoa, sillä hänen torjuntaprosenttinsa kauden 9 ottelussa on ollut 92,9% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,10.

Tiistaina Arizonan harjoituksista kuultiin kuitenkin ikäviä uutisia, kun Raanta loukkaantui kesken joukkueen harjoitusten. Alavartalovamman myötä mies pysyy poissa kaukalosta ainakin tämän viikon ajan, jonka takia hän joutuu jättämään väliin seuraavat 3-4 ottelua.

Loukkaantuminen on senkin puolesta ikävä uutinen, että Raannan viime kausi oli vammojen sävyttämä, jotka rajoittivat hänen pelaamistaan. Vasta kevätkaudella mies pääsi täydessä kunnossa irti ja sen jälkeen jälki olikin loistavaa.

Arizonan ykkösvahdiksi nousee nyt Raannan takaa Darcy Kuemper ja kakkosmaalivahdiksi on hälytetty AHL:n puolelta Hunter Miska.

Raannan paluun uskotaan tapahtuvan aikaisintaan ensi viikon tiistaina, mutta hänen tilakseen on listattu ”day-to-day”, joka tarkoittaa sitä, että vammaa tarkkaillaan päivittäin ja päätökset tehdään lopulta toipumisen perusteella.

Todella ikäviä uutisia. Pistetään peukut pystyyn ja tovoitaan, että kyse ei ole mistään vakavammasta ja Raanta pääsee vielä palaamaan ripeästi takaisin tositoimiin! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);