NHL-seura päävalmentajalta yllättävä vihjaus suomalaislupauksesta: ”Olisi vaikea ajatella…”

NHL-kausi käynnistyy todenteolla lokakuussa ja mukana nähdään jälleen liuta suomalaisia pelaajia.

Mukaan saattaa raivata tiensä vielä muutama nuori lupaus, joiden pelipaikoista ei kuitenkaan etukäteen uskallettu lupailla mitään.

Yksi heistä on Montreal Canadiensin ensimmäisen kierroksen varaus Jesperi Kotkaniemi.

18-vuotias Jesperi Kotkaniemi oli kesän suomalainen ykkösvaraus, jonka Montreal Canadiens huusi tämän kesän varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen kolmannella vuorolla.

Nuori keskushyökkääjä tiedettiin taitavaksi, mutta kaikkien papereissa ja ennusteissa hän oli kuitenkin palaamassa harjoituskauden jälkeen takaisin kotimaahan Porin Ässien-paitaan keräämään kokemusta miesten peleistä.

Valmentajan sanat vihjaavat muuta

Vahvoja näyttöjä harjoitusleirillä antanut Kotkaniemi osui oikeaan joukkueeseen oikeaan aikaan, sillä Montreal kärsii todella pahasta pulasta sentteriosastollaan. Perinteikäs kanadalaisseura ei ole juhlinut menestyksellä viime vuosina, mutta mahdollisuudet parempaan ovat kuitenkin olemassa ja resursseja joukkueelta löytyy.

Kotkaniemi on pelannut hyvän harjoituskauden ja onnistunut antamaan joka ottelussa vahvoja perusteluita sille, miksi 18-vuotias nuorukainen voisi olla jo nyt valmis pelaamaan maailman parhaita kiekkoilijoita vastaan NHL:ssä. Saman on huomannut myös seuran päävalmentaja Claude Julien.

– Juuri nyt on aika vaikea nähdä, etteikö hän olisi kokoonpanossamme, päävalmentaja totesi seuranverkkosivuilla viitaten tulevaan NHL-kauden alkuun.

Kuva: YouTube

– Hän on tehnyt hyviä asioita ja on vaikea ajatella, ettei hän olisi ryhmässämme. Hänellä ei ole mitään erityistä heikkoutta. Kokemuksella ja ajalla hänestä tulee vain entistä parempi pelaaja, valmentaja linjasi.

Päävalmentajan puheiden perusteella vaikuttaisikin siis siltä, että NHL:n puolella tullaan näkemään lisää nuorta suomalaisverta tulevalla kaudella. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin ketjuun suomalainen superlupaus tullaan perinteikkäässä seurassa istuttamaan.

 

Lisää loistavia uutisia rapakon takaa! Uskotko sinä, että Kotkaniemi pystyy pelaamaan jo NHL-tasolla tällä kaudella? Kerro meille Facebookissa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);