Montreal-pomolta suorat sanat Jesperi Kotkaniemestä: ”Jotkut onnistuvat, jotkut eivät”

Jesperi Kotkaniemen siirto NHL-seura Montreal Canadiensin riveistä Carolina Hurricanesin organisaatioon on herättänyt paljon keskustelua kiekkopiireissä viime viikon aikana.

NHL-seura Montreal Canadiens päätti olla vastaamatta Carolian Hurricanesin esittämään offer sheet -tarjoukseen Jesperi Kotkaniemelle, jonka myötä porilaispelaaja siirtyy seuraavaksi kaudeksi Carolinan riveihin.

Canadiensin toiminta on ymmärrettävää, sillä Hurricanesin offer sheetin sopimuksen myötä Kotkaniemi ansaitsee tulevalla kaudella 6,1 miljoonaa dollaria, joka on huomattavasti pelaajan todellisen arvon tällä hetkellä ylittävä summa.

Kuva: All Over Press

Nuoren tähtihyökkääjän menetys ei kuitenkaan ollut helppo pala nieltäväksi perinteikkäälle seuralle ja Canadiensin GM Marc Bergevin onkin nyt ruotinut asiaa suorin sanoin.

Johto olisi ollut halukas pitämään nuoren suomalaispelaajan, mutta hinta osoittautui liian kalliiksi.

Bergevin myöntää virheen

Arvostettu urheilulehti The Athletic kertoo, Bergevinin todenneen, että Kotkaniemen pitäminen seurassa noin suurella rahalla, olisi vaikuttanut muun seuran tulevaisuuteen negatiivisella tavalla.

– Meillä on paljon nuoria lupaavia pelaajia, jotka haluamme kuitenkin pitää riveissämme, Bergevin linjasi lehden haastattelussa.

Bergevin on ottanut Sportsnetin haastattelussa myös kantaa kritiikkiin, jota hänelle oli suunnattu heti porilaisen ensimmäisestä NHL-kaudesta lähtien, kun GM nosti hänet taalajäille vain 18-vuotiaana.

Kuva: All Over Press

– Me annamme samat työkalut kaikille pelaajille, jotta he voivat saavuttaa korkeimman potentiaalinsa. Jotkut onnistuvat siinä, jotkut eivät ja joillain se taas voi kestää pidempään kuin muilla, general manager sivaltaa.

Bergevin kuitenkin myöntää, että Kotkaniemi saatettiin ottaa ylös NHL:ään liian varhain, sillä heti varauskesän jälkeen tälle olisi voinut tehdä hyvää jäädä vielä ainakin vuodeksi kotimaan Liigaan pelaamaan ja kehittymään.

– Otamme tästä opiksemme, hän toteaa.