Mikko Rantasen käsittämätön vire jatkuu – Teki historiaa ja nousi NHL:n pistepörssin kärkeen!

Yön NHL-kierroksella nähtiin taas suomalaistajuhlaa, kun Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli hurjalla peli päällä.

Colorado kaatoi yön ottelussa Philadelphian maalein 4-1.

21-vuotias Mikko Rantanen räjäytti pankin viime kaudella NHL:ssä, kun hän vei suvereenilla suorituksella suomalaisten sisäisen pistepörssin nimiinsä iskettyään 81 NHL-ottelussa tehot 29+55=84.

Coloradon ykkösnyrkkiin noussut suomalaishyökkääjä on jatkanut tällä kaudella samalla polulla ja onnistunut kasaamaan nyt 9 pelatussa ottelussa jo tehot 4+12=16. Tuo pistemäärä oikeuttaa nuoren nousiaisista kotoisin olevan hyökkääjän NHL:n pistepörssin jaetulle ykkössijalle Auston Matthewsin (10+6=16) kanssa.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että Matthewsin +/- lukema on tällä hetkellä -2, kun taas Rantasella vastaava luku on +11.

Kaksi osumaa

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussa ottelussa Rantasen edustama Colorado Avalanche kaatoi Philadephia Flyersin maalein 1-4 ja samalla suomalaishyökkääjä kirjautti NHL-historiaa.

Rantanen vastasi joukkueensa ensimmäisestä osumasta kun peliä oli takana reilut kolme minuuttia ja viimeisteli vielä loppulukemat tyhiin iskien illan toisen osumansa. 21-vuotias laituri on nyt 9:n ottelun mittaisessa pisteputkessa kauden alussa, jollaiseen ei ole pystynyt aiemmin yksikään suomalainen NHL-kiekkoilija.

Aiempi ennätys oli ajettuna Risto Siltasen ja Jari Kurrin nimissä: Siltanen aloitti kauden 1984-85 ja Kurri taas kauden 1992-1993 ottaen pisteitä seitsemässä ensimmäsiessä ottelussa.

Voit katsoa Rantasen osumat tästä:

https://youtu.be/Q_kA0vIz1Xo

Loistavaa Rantanen! Laita peukkua jos uskot, että suomalaishyökkääjä voi tosissaan voittaa koko NHL:n pistepörssin!