Mikael Granlundin maali, joka sai koko kiekkomaailman sekaisin

Jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa vuonna 2011 tehtiin suomalaisittain upeaa historiaa, kun Suomi juhlisti historian toista MM-kultaa.

Kisat muistetaan kuitenkin voiton lisäksi myös muista asioista, joista yksi on maali, joka sai koko jääkiekkomaailman haukkomaan henkeään. Vastaavaa oli toki nähty pihapeleissä ja höntsäotteluissa, mutta kukaan ei ollut aiemmin uskaltanut yrittää sitä näin korkealla tasolla.

Suomen joukkueeseen oli päässyt mukaan nuori hyökkääjä Mikael Granlund, joka oli juuri aiemmin voittanut kotimaassa sm-kultaa Helsingin IFK:n riveissä.

Taidokas nuorimies oli hurmannut koko suomen jääkiekkokansan tehoillaan ja taidoillaan vuoden aikana, mutta MM-kisoissa hän pääsi ensikertaa näyttämään kyntensä myös muulle maailmalle.

Ja sitä paikkaa Granlund ei todellakaan heittänyt hukkaan.

Uskomaton suoritus, joka ei unohdu

Läpi turnauksen Granlund oli yksi Suomen tehokkaimmista pelaajista, mutta erityisesti hänet muistetaan tästä hetkestä välieräottelussa Venäjää vastaan. Kiekon hyökkäysalueella saanut Granlund kaarsi Venäjän maalin taakse puolustajan roikkuen hänen perässään.

Hetkeäkään epäröimättä maalin kulmalla Granlund kääntyi kohti maalia nostaen kiekon mailan lapaansa ja veivaamalla sen suoraan yläkulmaan ohi ihmettelevän venäläismaalivahdin.

Jääkiekkohistoriaa oli tehty, siitä ei ollut epäilystäkään. Granlundin ilmaveiviä toistettiin ympärimaailman eri jääkiekko-ohjelmissa televisioissa ja verkossa päiväkausia.

Suomessa se päätyi lopulta jopa postimerkkiin asti.

Ja ei ihme, sillä tätä videota kelpaa kyllä katsella vielä vuosien jälkeenkin uudestaan:

 

Tästä legendaarisesta hetkestä on tänään tasan 7 vuotta!  Laita peukkua, jos sinäkin muistat tuon hetken kuitenkin yhä kuin eilisen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);