Maalivahtien kummallinen psyykkaustaistelu sai koko maailman nauramaan nuorten kisoissa

Jääkiekkomaalivahdit voivat olla vähintäänkin, noh, erikoisia ihmisiä.

Siitä saimme jälleen hyvän todisteen eilen, kun Kanadan maalivahti Carter Hart ja Sveitsin maalivahti Matteo Ritz kävivät kummallista psyykkistä sotaa ottelussa.

Kaikki tietävät kuinka taikauskoisia ammattiurheilijat ja etenkin jääkiekkoilijat voivat olla. Mutta vielä muita pelaajia taikauskoisempia ovat aina maalivahdit.

Monilla maalivahdeilla on erikoisia rutiineja sekä rituaaleja, joista kaikkia yleisö ei edes koskaan pääse näkemään.

Nyt käynnissä olevan alle 20-vuotiaiden mm-kisoissa on käynyt selväksi, että Kanadan maalivahti Carter Hartin on aina oltava viimeinen henkilö, joka poistuu kaukalosta. Myös Sveitsin joukkue huomasi tämän ennen eilistä puolivälierää ja he päättivät tehdä kaikkensa häiritäkseen kanukkien maalivahtia.

Psyykkistä sodankäyntiä

Kuinka se sitten onnistui? Noh, Sveitsin maalivahti Matteo Ritz yksinkertaisesti keiltäytyi poistumasta jäältä ensimmäisen erän jälkeen. Hän jäi jäälle vielä venyttelemään jääkoneiden ryhtyessä työhön erätauolla.

Katso koko tapaus tästä:

Vaikka jääkoneet olivat jo puolessa kentässä, niin molemmat maalivahdit jäivät vielä jäälle. Lopulta Kanadan Hart keksi kikan, jolla hän sai haluamansa.

Hän esitti luovuttavansa ja poistuvansa jäältä ja tämän seurauksena myös Sveitsin maalivahti liukui kohti pukukoppeja ja poistui jäältä. Samalla Hart kuitenkin palasi nopeasti jäälle vain, jotta hän voisi olla viimeinen pelaaja, joka poistuu kaukalosta erän jälkeen.

Astuttuaan jäälle hän vain kääntyi nopeasti taas ympäri ja poistui muiden luo pukukoppiin tyytyväisenä, sillä hänen temppunsa oli onnistunut.

Ja kuten videolla sanotaan, niin kanadalaiset ovat selvästi valmiita tekemään mitä vain voittaakseen…

Ottelu päättyi lopulta Kanadan 8-2 voittoon, joten Sveitsin psyykkausyritykset eivät tuottaneet toivottua tulosta. Kanada saa vastaansa Suomen kisoista pudottaneen Tshekin välierissä.

Tykkää Urheiluraamatusta, jos olet todellinen urheilufani! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);