Lisää suomalaisia NHL:n puolelle – Valtavalle puolustajalle kaksivuotinen sopimus huippuseuraan

Viime aikoina ovet ovat käyneet kovasti kotimaisessa Liigassa, kun yhä useampi pelaaja on solminut sopimuksia ulkomaille eri kiekkoliigoihin.

Viimeisimpänä mukaan leikkiin lähti järkälemäinen puolustaja Tapparasta, joka jatkaa uraansa rapakon tuolla puolen.

22-vuotias Tapparan puolustaja Niko Mikkola allekirjoitti torstaina kaksivuotisen NHL-sopimuksen St.Louis Bluesin kanssa.

Oulun Kärppien kasvatti on pelannut Liigassa aiemmin Kalpan riveissä, mutta kulunut kausi kului Tapparassa, jossa hän viimeisteli 50 otteluun tehot 2+9=11.

Mikkolan vahvuuksia ovatkin ehdottomasti muut asiat kuin maalien mättäminen, sillä järkälemäisen kokonsa takia hän on pelätty vastustaja. 196 senttinen puolustaja painaa 90 kiloa, joten nuoresta iästään huolimatta hän on ihan miehen mitoissa.

St. Louis Blues varasi Mikkolan NHL:ään jo vuoden 2015 varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella numerolla 127. Liigan lisäksi Mikkola on kiekkollut alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa sekä miesten maajoukkueessa kaudella 2016-2017.

Taskussa on myös nuorten maailmanmestaruus alle 20-vuotiaiden kisoista. Yhteensä Mikkola on pelannut Liigassa 171 ottelua tehden niissä tehot 9+27=36. Samalla hän on kerännyt 169 rangaistusminuuttia.

Vaikka ovet NHL:n puolelle ovatkin nyt auki, niin on todennäköistä, että Mikkolan ura Pohjois-Amerikassa tulee käynnistymään AHL:n puolelta, josta useimmat nuoret pelaajat laitetaan hakemaan kokemusta ja imemään oppia pelistä ennen NHL-debyyttiä.

Lue lisää:

Patrik Laine nimettiin yhdeksi maailman lupaavimmista pelaajista – Kolme suomalaisnimeä mukana listalla

Loistavia uutisia! Laita peukkua ja juttua jakoon, mikäli sinustakin on upeaa nähdä yhä useampien suomalaisten solmivan NHL-sopimuksia! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);