Liigan pistepörssin kuninkaan NHL-seura varmistui: Yli 15 joukkuetta havitteli suomalaishyökkääjää riveihinsä

Kotimaisen Liigan kuumimpiin pelaajiin viime kaudella kuuluneen Antti Suomelan jatkosuunnitelmat ovat olleet pitkin kevättä suuri puheenaihe.

Pistepörssin kärkinimeä revittiin lähes joka suuntaan, mutta samalla hän myös allekirjoitti sopimuksen HIFK:n kanssa.

Nyt helsinkiläisseura jäi kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä Suomelan ura jatkuu NHL:n puolella.

23-vuotias Antti Suomela pelasi sensaatiomaisen kauden Liigassa JYPin riveissä voittaen koko sarjan pistepörssin. Suomela iski runkosarjassa hurjat tehot, kun hän naputti yhteensä pisteet 21+39=60.

Ei ole ihme, että tästä syystä hyökkääjä olikin yksi puhutuimmista nimistä kesän siirtoikkunan alla. Monissa huhuissa miestä vietiin ties minne ulkomaille pelaamaan, mutta hänen oma suunnitelmansa oli aina se, että seuraava askel olisi NHL.

HIFK:n toimistolla juhlittiin jo hetki keväällä, kun Suomela rustasi nimensä sopimukseen seuran kanssa. Pahvista löytyi kuitenkin NHL-pykälä, jonka toteutuessa Suomelaa ei petopaidassa tultaisi näkemään. Ja juuri niin kävikin.

Saa heti suomalaisen seuratoverin NHL:ssä

Keskiviikkona NHL-seura San Jose Sharks tiedotti, että se on solminut Suomelan kanssa vuoden mittaisen tulokassopimuksen.

Sharks on viime vuosien kestomenestyjiä, jonka riveissä pelaa jo entuudestaan yksi suomalainen, eli Oulun Kärpistä maailmalle ponnistanut Joonas Donskoi.

Kiekko-Espoon paidassa uransa aloittanut Bluesin kasvatti on tuttu näky myös maajoukkueesta, jossa mies on edustanut Leijonia viimeisen kahden kauden aikana. MM-kisoissa viimeinen läpimurto jäi kuitenkin tekemättä, vaikkakin pisterohmu väläytteli osaamistaan myös maailmantähtiä vastaan.

Sharksin toimitusjohtaja Doug Wilson kehui tuoretta suomalaishankintaa välittömästi medialle.

– Antti on erittäin taitava keskushyökkääjä, joka on kehittynyt paljon kaikkien kolmen Liigassa viettämänsä kauden aikana.

– Voitettuaan Liigan pistepörssin monet seurat olivat kiinnostuneista hänestä. Olemme innoissamme, että hän valitsi meidät, Wilson kertoi The Mercury Newsille.

https://twitter.com/KKurzNHL/status/1004477389315956736

Lue lisää:

NHL-toimittaja listasi pudotuspelien pahimmat flopit – Nosti esille kaksi yllättävää suomalaisnimeä

Loistavia uutisia! Laita peukkua, jos sinäkin uskot, että Suomela pystyy ottamaan itselleen paikan San Josen NHL-kokoonpanosta. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);