Liiga-seuralle kova menetys ensi kaudeksi: Huippulupaava nuori puolustaja solmi NHL-sopimuksen

Kevät ja kesä ovat tunnetusti vauhdikasta aikaa siirtomarkkinoilla jääkiekon saralla, kuten on saatu huomata viime päivien aikana.

Tiet Pohjois-Amerikkaan ovat auki ja niitä polkuja lähteekin tallaamaan seuraavalla kaudelle useat nuoret lupakset Liigasta.

HPK tiedotti perjantaina sivuillaan, että seuran lupaava nuori ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren on solminut NHL-sopimuksen.

20-vuotias Lindgren pelasi kuluneella kaudella HPK:ssa 43 ottelua tehden niissä tehot 2+6. Kesäloman iskettyä aikaisemmin Lindgren kävi vielä Pohjois-Amerikassa pelaamassa neljä ottelua Toronto Maple Leafsin AHL-seura Marliesin riveissä.

Nyt Lindgren on kuitenkin solminut kolmevuotisen tulokassopimuksen NHL-seuransa kanssa. Asiasta kertovat molemmat, HPK sekä Toronto Maple Leafs.

– Olemme tietysti tyytyväisiä Jesperin kehitykseen HPK.ssa ja tuoreesta NHL-sopimuksesta! Valmennuksemme tekee erittäin hyvää työtä. Kerhossa on mahdollisuus kehittyä huippupelaajaksi, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kommento.

Lindgren on Toronton oma varaus vuoden 2015 varaustilaisuudesta. Tuolloin nuorukaisen nimi huudettiin 4. kierroksella numerolla 95.

HPK:n lisäksi Lindgren on edustanut kotimaassaan ruotsissa MODOa pääsarjatasolla sekä sen juniorijoukkueissa.

Hienoja uutisia! Toivotetaan onnea nuorelle miehelle Pohjois-Amerikan valloitukseen!