Leijonille MM-kultaa torjunut maalivahti siirtyy nuorten maajoukkueen valmennustehtäviin

Hokkarinsa naulaan ripustanut maalivahti Petri Vehanen tekee paluun kentille, kun miehen ilmoitettiin torstaina siirtyvän Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen valmennusosastolle.

Jääkiekkomaalivahti Petri Vehanen ehti pelata pitkän uran huipulla lähdettyään kasvattiseurastaan Lukosta maailmalle.

Nyt 40-vuotias konkarivahti on jo lopettanut aktiiviuransa, jonka aikana hän pelasi Liigassa, SHL:ssä, KHL:ssä sekä Saksan DEL-liigassa.

Suomalaisille Vehanen on varmasti kuitenkin tutuin näky Leijonista, jossa hän toimi monia vuosia luottovahtina. Parhaiten Vehanen muistetaan viime vuosilta maailmanmestaruudesta, jonka hän torjui Suomelle keväällä 2011.

Vielä viime kaudella Vehanen torjui DEL-liigassa Eisbären Berlinin paidassa, mutta nyt hänen aktiiviuransa on ohi ja edessä on siirtymä valmennustehtäviin.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti torstaina, että Vehanen siirtyy nyt päävalmentaja Anssi Laineen valmennusryhmään Suomen alle 17-vuotiaiden joukkueeseen.

Vehanen tulee toimimaan joukkueessa maalivahtivalmentajana.

Lue lisää:

Jääkiekon MM-kisat 2018: Tässä on kaikki, mitä sinun tulee Tanskan kisoista tietää!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);