Leijonien kokoonpanoissa kaivattuja muutoksia ennen USA-ottelua: Ykkösketju uusiksi ja maalivahti vaihtoon

Suomi kohtaa tiistaina päivällä pelattavassa ottelussa USA:n. Kyse on Leijonien alkusarjan viimeisestä ottelusta, joka ratkaisee samalla lohkon voittajan.

Leijonat lähtee tiistaina tosissaan haastamaan USA:ta kamppailussa lohkonsa voitosta Tanskan MM-kisoissa.

Suomella on taustalla murskavoitto Kanadaa vastaan, mutta sen jälkeen seuraavassa pelissä tuli ikävästi takkiin piskuiselta Saksalta.

Yhdysvaltoja vastaan pakka on kuitenkin nyt laitettu uudestaan sekaisin ja valmennusjohto on tehty monien kauan kaipaamia muutoksia Leijonien kokoonpanoon. Yksi näistä on se, että maalilla tulee torjumaan loistavan ottelun Kanadaa vastaan pelannut Harri Säteri.

Ykkösketju uusiksi

Myös Leijonien kärkiketjun kokoonpano sai kyytiä, kun aiemmin laidalla viilettänyt Kasperi Kapanen sai siirron Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan ketjuun.

Kapasen paikan ykkösketjussa ottaa loistavilla otteilla kisataipaleensa käynnistänyt Eeli Tolvanen, joka istutetaan nyt Mikael Granlundin sekä Mikko Rantasen rinnalle.

Muut Leijonien ketjut pysyvät yhä samoina. Suomi tarvitsee ottelusta voiton varsinaisella peliajalla, mikäli se mielii puolivälierässä välttää Ruotsin, Venäjän tai Tshekin kohtaamisen.

Lue lisää:

Leijonien kohtalo ratkeaa USA-ottelussa – Näin Suomen pelit jatkuvat lopputuloksesta riippuen

Nyt kuulostaa hyvältä! Laita peukkua, mikäli sinäkin uskot, että Leijonat pystyy kaatamaan USA:n! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);