Leijonat murkalukemilla välieriin – Sveitsi ei kyennyt haastamaan Suomea

Suomi kaatoi Sveitsin Pekingin talviolympialaisten puolivälierässä kovan kamppailun päätteeksi maalein 5-1.

Leijonat jatkaa nyt puhtaalla pelillä välieriin, jossa vastaan tulee Slovakia.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue sai olympialaisten puolivälierässä vastaansa pirteästi pelanneen Sveitsin.

Puhtaalla pelillä kisat tähän saakka selvittäneet Leijonat käynnistivät ottelun komeasti, kun Suomi siirtyi jo alle 10 minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon.

Leijonien avausmaalin ottelussa iski kovia tehoja kisoissa takonut Miro Aaltonen.

Kuva: All Over Press

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Leijonat siirtyivät jo 2-0 johtoon, kun puolustaja Mikko Lehtosen rannelaukaus kilpistyi maalin edestä Sveitsin Reto Berran selän taakse.

Toisessa erässä Leijonat siirtyi jo 3-0 johtoon Marko Anttilan iskettyä limpun Sveitsin maaliin Hannes Björnisen syötöstä. Erän loppuun Sveitsi kavensi pelin kuitenkin vielä 3-1:een.

Kaksi maalia tyhjiin

Kolmannessa erässä Iiro Pakarinen iski vielä tyhjään maaliin 4-1 maalin ja minuuttia myöhemmin Teemu Hartikainen jatkoi tykitystä lyömällä tyhjiin lukemiksi jo 5-1.

Leijonien olympialaiset jatkuvat seuraavaksi välierillä, jossa vastaan tulee sensaatiomaisella tavalla Yhdysvallat pudottanut Slovakia.