Leijonaluotsi Pasi Mustoselta tyly viesti Ruotsin kiekkoliitolle: ”Ruotsalaisiin ei voi luottaa”

Kohu Ruotsin naisten jääkiekon maajoukkueen ympärillä syvenee, sillä nyt Suomen naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on puhunut suunsa puhtaaksi tilanteeseen liittyen ruotsalaismedialle.

Koko kohu juontaa juurensa maan kiekkoliiton heikkoon taloudelliseen tilanteeseen sekä pelaajien ja liiton väliseen eripuraan.

Ruotsin jääkiekkoliiton toiminta nousi tapetilla kuluvana kesänä, kun naisten maajoukkueen tähdet päättivät boikotoida kisoja maajoukkueen katastrofaalisen taloudellisen tilanteen takia.

Naiskiekkoilijat vaativat liitolta suurempia tukia, jotta pelaavat voisivat osallistua maajoukkueen leireille ilman, että heidän pitäisi itse laittaa omia rahojaan likoon entiseen malliin.

Kohusta johtuen ruotsalaiset jäivät lopulta kokonaan pois Suomessa pelattavasta turnauksesta ja kiekkoliiton sekä pelaajayhdistyksen väitettiin olevan palaamassa neuvottelupöydän ääreen tilanteen ratkaisemiseksi.

Liitolta jyrkkä vastaus

Nyt Ruotsin kiekkoliitto on kuitenkin antanut linjauksen, ettei marraskuussa Ruotsissa pelattavaa neljän maan turnausta tulla järjestämään lainkaan. Tilanne on sotkenut kohua entisestään, joten ei ole ihme, että myös Suomen naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on herännyt kommentoimaan tapausta.

– Heillä on vielä vaikka kuinka monta viikkoa aikaa neuvotella keskenään! Miksi heidän pitää tehdä päätös näin monta viikkoa aiemmin ja perua koko turnaus? Näin etukäteen tehdylle ratkaisulle ei ole mitään järkevää syytä, Mustonen laukoo SVT:n haastattelussa.

”Ruotsiin ei voi luottaa”

Naisleijonien päävalmentaja myös uskoo, että kohun takana on muitakin syitä kuin pelkkä riita sopimuksesta.

– He tietävät sen aivan itsekin. Ruotsiin ei voi luottaa kansainvälisellä tasolla. Kyse on jo toisesta turnauksesta peräjälkeen. Tilanne näyttää todella synkältä heidän osaltaan. Sen voin sanoa helposti. Kansainvälisiä kysymyksiä ei voi ratkaista tällä tavalla, kuten Ruotsi on nyt tehnyt, Mustonen toteaa vihaisena.

Päävalmentaja kertoo myös olevansa erityisesti pettynyt tilanteeseen pelaajien takia, sillä neljän maan turnaus on hyvin tärkeä osa joukkueiden valmistautumista varten sekä pelaajien kehitystä ajatellen.

– Tämä on tuhoisa ja todella ruma päätös. Olen todella pettynyt sekä harmissani etenkin pelaajien puolesta. Toivottavasti tämä voidaan vielä ratkaista jollain tavalla, hän toteaa.

Oletko samaa mieltä Mustosen kanssa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);