Lauri Marjamäen valtakausi päättyi kuten alkoikin: Tilitti häviön jälkeen avoimesti vaikeuksista

Leijonien MM-taival päättyi katastrofaalisella tavalla puolivälierässä Sveitsiä vastaan. Tiedossa oli, että kyseessä on taitava joukkue, mutta Lauri Marjamäen johtamien Leijonien oli tarkoitus mennä paljon pidemmälle tänä keväänä.

Tai niin ainakin Marjamäki itse varmasti toivoi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen penkki on sijainnut tuulisella paikalla kahden vuoden ajan. Heti pohjille ensimmäisenä täysin poskelleen mennyt World Cup ja siihen jatkoksi epäonnistuminen MM-kisoissa sekä olympialaisissa.

Nyt piti olla se hetki, kun Marjamäki pesee kasvonsa Suomen kiekkokansan edessä ja johdattaa nimettömän leijonamiehistön mitaleille – vaan toisin kävi.

Kirvelevän 3-2 tappion jälkeen median eteen asteli silminnähden surullinen ja pettynyt Marjamäki, joka myönsi suoraan, että viimeiset vuodet ovat olleet todella haastavia.

Leijonien päävalmentajan pesti on paikka, jossa tuloksia on synnyttävä, tai kansa kyllä osoittaa mielipiteensä aivan kuten mediakin. Tästä Marjamäki on saanut osansa moneen otteeseen viime vuosien aikana.

– Oli se raskasta. Kun on joskus voittanut jotain, tuntuu häviäminen pahemmalta. Täytyy kiittää kotijoukkoja ja kaikkia läheisiä ihmisiä. Välillä on ollut todella vaikeaa, Marjamäki totesi.

Kiitosta NHL-pelaajille

Vaikea kahden vuoden taival tuli päätökseen torstaina, mutta Marjamäellä haasteet jatkuvat seuraavaksi KHL-seura Jokerien peräsimessä.

– Kun pettymys tulee, seison onneksi omilla jaloillani. Siitä olen ylpeä – mulla on hyviä ystäviä ja perhe tukena.

– Olisin toivonut tälle joukkueelle paljon. Kaikki valmentajat, henkilökunta ja pelaajat. Näin moni NHL-pelaaja tuli mukaan ja kuinka hienosti he pelasivat. Ahot, Granlundit, Rantaset ja kumppanit. Hienoja kapteeneita.

Lue lisää:

Kiekkokansalta rajua kritiikkiä epäonnistuneelle Lauri Marjamäelle: ”Toivottavasti ei valmenna enää missään”

Kättä lippaan ja kohti uusia haasteita. Toivotaan Marjamäelle menestystä KHL:ssä ja seuraavalle leijonavalmentajalle parempaa onnea! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);