Lähde: Suomalaiselle NHL-vahdille luvassa muhkea palkankorotus ja pitkä jatkosopimus

Loistavan kauden NHL:ssä pelannut Antti Raanta on saanut välillä seisoa päällään Arizona Coyotesin maalilla pitääkseen joukkueensa mukana pelissä.

NHL:n pohjaseuroihin lukeutuvaan Coyotesiin täksi kaudeksi New York Rangersin kakkosvahdin pallilta siirtynyt Raanta on onnistunut pitämään oman tonttinsa hyvin ja todella näyttämään kaikille, että hänestä on ykkösvahdiksi NHL:ssä.

Nyt huhupuheet ovat tuomassa Raannalle todella maistuvan kokoisen jatkopahvin Coyotesin riveihin.

Antti Raanta siirtyi tällä kaudella ensimmäistä kertaa joukkueeseen, jossa hän sai pukea ylleen ykkösveskarin paidan. Ensin mies torjui Chicagossa taiturimaisen Corey Crawfordin varamiehenä ja tämän jälkeen New Yorkissa Henrik Lundqvistin kirittäjänä.

Molemmissa joukkueissa Raanta sai vastuuta aika ajoin ja väläytteli taitojaan, mutta ykkösvahtien paikat oli niin kiveen valettu, ettei suomalaistorjujalla ollut mahdollisuuksia lähteä niistä taistelemaan.

Juuri sen takia Raannan siirto Rangersista NHL:n häntäpään seura Arizona Coyotesiin oli monen mielestä hyvä asia miehen uran kannalta. Joukkue on toki suomalaisvahdin aiemmin edustamia seuroja selvästi heikompi, mutta ainakin Raanta saisi olla virallisesti ykkösveskarina ja kerätä tärkeää kokemusta peleistä pitkin kautta.

Rauman Lukon kasvatti ei ottanut paineita niskaan uudesta pestistään, vaan on torjunut aavikkokaupungissa loistavan kauden.

Raanta on nyt pelannut 45 ottelua torjuntaprosentilla 92,9% ja hänen päästettyjen maalienkeskiarvonsa on 2,27.

Loistavat otteet palkitaan

Varsinkin kevätkaudella suomalaisveskari on esittänyt ilmiömäisiä otteita, eivätkä ne ole jääneet huomaamatta. Viime viikolla NHL palkitsi Raannan sarjan kakkostähtenä kaikkien pelaajien joukosta.

Nyt Arizona Sports-radiokanavan toimittaja John Gambadaron mukaan Raannalle on tarjottu Coyotesin puolesta muhkeaa jatkopahvia.

Toimittajan mukaan kyseessä on jopa neljän vuoden mittainen sopimusta, joka takaisi suomalaisvahdille reilut 4-4,5 miljoonan vuositulot.

Arizona hankki riveihinsä Los Angeles Kingsistä maalivahti Darcy Kuemperin aiemmin tällä kaudella, jonka takia monet alkoivat jo pohtia, mikä mahtaisi olla seuran suunnitelma suomalaisvahdin kohdalle.

Raanta on kuitenkin ollut torjuntatehtävissä huomattavasti Kuemperiä parempi, joten ei ole ihme, että kanadalainen jäänee nyt seurassa kakkosvahdin paikalle.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);