Kolme suomalaista NHL-tähteä kesälomille – Leijonille tarjolla valtava määrä kokemusta ja taitoa

Sunnuntain ja maanantain välisen yön NHL-kierroksella ratkaistiin kaksi otteluparia, joissa Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators olivat lopulta vahvempia.

Molemmat seurat ottivat voiton omasta pudotuspelsiarjastaan voitoin 4-2, kun Nashville pudotti Colorado Avalanchen ja Pittsburgh taas päätti Philadelphia Flyersin kauden.

Tulosten myötä Leijonille on tarjolla kevään MM-kisoihin kolme uutta kovaa nimeä vahvistuksesksi.

Kiekkokansa riemuitsi viikonloppuna, kun Carolina Hurricanesin riveissä huikean kauden pelanneet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ilmoittivat olevansa Leijonien käytettävissä Tanskan maailmanmestaruuskisoissa.

Aiemmin NHL:n puolelta on saatu kuulla lähes ainostaan kieltäytymisiä, joten vahvistukset ovat odotettuja ja vielä molemmat erittäin kovia nimiä. Kuluneen yön NHL-kierroksen tulokset toivat soppaan kuitenkin mielenkiintoisen lisämausteen, kun kolme uutta suomalaispelaajaa lähti jälleen kesälaitumille.

Pittsburgh Penguinsin pudotettua Philadelphia Flyers tiukassa pudotuspelisarjassa, sen suomalaiskaksikko Valtteri Filppula ja Jori Lehterä ovat käytännössä nyt vapaita liittymään MM-ryhmään, mikäli näin halajavat.

Taitava keskushyökkääjä Valtteri Filppula on tuttu näky leijonapaidassa ja mies on toiminut viime vuosina Leijonien varakapteenina arvokisoissa pelatessaan. Kuluvalla kaudella hän takoi Philadelphiassa 81 otteluun tehot 11+22=33.

Filppula on voittanut urallaan Stanley Cupin, yhden olympiapronssin sekä kaksi nuortenkisojen pronssimitalia. Nälkää varmasti riittäisi vielä kevään MM-jäille.

Jori Lehterän kausi käynnistyi hieman alavireisesti, mutta pudotuspeleissä myös Lehterä pääsi pisteille syötettyään kaksi osumaa. Kauden aikana hänen tehonsa 62 ottelussa olivat 3+5=8. Kyse on melkoisesta sukelluksesta Lehterän tehokkaiden St.Lous Blues kausien jälkeen, mutta kokeneelle pelimiehelle olisi varmasti käyttöä myös Leijonien riveissä.

Lehterällä on taskussaan arvokisoista MM-hopea sekä olympiapronssi.

Kolmantena nimenä kesälomansa käynnisti viime yönä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, joka on ollut todellinen suomalaiskomeetta kuluvan kauden aikana NHL:ssä.

TPS:n kasvatti takoi 81 NHL-ottelussa hurjat tehot 29+55=84 ja nappasi noilla tehoilla NHL:n suomalaisten pistepörssin voiton. Playoffseisssa Rantasen ruuti oli märkää ja viidessä ottelussa kertyi tehot 0+4.

Nuorten maailmanmestarilla olisi varmasti paljon annettavaa Leijonille, joten nyt voidaan vain pitää peukkuja sille, että tämä kolmikko seuraa Carolinan suomalaiskaksikon perässä ja lähtee mukaan Tanskaan kamppailemaan MM-mitaleista.

Nyt olisi kovia nimi tarjolla Leijonien vahvistukseksi! Mitä sinä luulet, kuka kolmikosta lähtee mukaan ja kuka kieltäytyy? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);