Kehnon kauden pelannut suomalaishyökkääjä loisti NHL:n tilastovertailussa: ”Se on eliittitason lukema”

Pohjois-Amerikassa rakastetaan erilaisten tilastojen seuraamista ammattilaisurheilun ympärillä. Näiden avulla voidaan pistää helposti pelaajia paremmuusjärjestykseen, sillä koko kuvaa voi usein olla hankalaa hahmottaa pelkästään tehopisteiden valossa.

Nyt tällaisen tilastolistauksen valopilkku onkin ollut Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä, jonka kausi kokonaisuudessaan oli hieman vaisu.

Montreal Canadiensin riveissä toisen NHL-kautensa pelannut 22-vuotias Artturi Lehkonen ei onnistunut tällä kaudella sellaisessa läpimurrossa, mitä mieheltä oli odotettavissa. Tulokaskaudellaan tehot 18+10=28 iskenyt suomalaishyökkääjä jäi toisella kaudella tehoihin 12+9=21.

Osaltaan Lehkosen tilastoja selittänee myös se, että kulunut kausi oli perinteikkään Canadiensin seurahistoriassa todella paha floppi. Vielä muutama vuosi takaperin se oli jatkuvasti divisioonansa kärkijoukkueita, mutta nyt runkosarjan päättyessä se majaili sarjataulukon pohjilla.

Nyt motrealilaismedia on kutienkin kaivanut esiin mielenkiintoisia tilastoja kuluneelta kaudelta, jotka paljastavat Lehkosen olleen todellisuudessa yksi Montrealin vaarallisimmista pelaajista. Tilastoista käy itseasiassa ilmi, että Lehkonen on koko NHL:n yksi vaarallisimmista pelaajista hyökkäysalueella, sillä hän luo vaarallisia maalintekopaikkoja keskimäärin noin 5,43 kappaletta per ottelu.

Tuolla lukemalla hän nousee kyseisen sivuston vertailun mukaan NHL:n eliittiin, sillä se oikeuttaa hänet koko liigan pelaajien vertailussa sijaan 15.

– Se ei ole vain hyvä tulos, vaan se on eliittitason lukema, kirjoituksessa hehkutetaan.

Uransa kolmatta kautta käynnistelevältä Lehkoselta odotetaan paljon seurassa, sillä komean kehityskaaren läpi käynyt hyökkääjä on kypsynyt jatkuvasti täydellisemmäksi pelaajaksi. Nyt viimeistään kolmannella kaudella hänen uskotaan todella puhkeavan kukkaan Montrealissa.

Lue lisää:

Tässä islantilaiset ottavat Moskovan kadut haltuun – upealla viikinkihuudolla

Loistavaa Lehkonen! Pistä peukkua ja jaa tätä artikkelia, jos sinäkin uskot, että tästä kaverista kuullaan vielä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);