Katkeaako suomalaisen Flyers-hyökkääjän NHL-ura tähän: Seuran huhuillaan ostavan sopimuksen ulos

Philadelphia Flyersin riveissä kuluvan kauden pelannut Jori Lehterä on ollut vaikeassa tilanteessa viime kaudet.

Pohjalla oli hyvät otteet St.Louisista ”tulokaskaudellaan”, mutta sen jälkeen suunta on ollut alaspäin.

Nyt spekulaatiot sen ympärillä, pystyykö Lehterä enää pelaamaan NHL-tasolla, vellovat villeinä.

Philadelphia Flyersin kausi päättyi jännittävän väännön jälkeen, kun se hävisi pudotuspelisarjansa Pittsburgh Penguinsille voitoin 4-2.

Joukkueen riveissä viiletti tällä kaudella suomalaisista pelaajista Valtteri Filppula sekä Jori Lehterä, mutta ainaostaan ensin mainittu sai lähinnä peliaikaa.

Lehterän rooli on jämähtynyt noin 10 minuutin pelajaaksi, eikä tehojakaan ole kaudella syntynyt. Ensimmäisellä NHL-kaudellaan 44 tehopinnaa takonut Lehterä iski kuluneella kaudella 62 ottelussa surkeat tehot 3+5=8.

Nyt 30-vuotiasta suomalaishyökkääjää ollaankin viemässä pois ainakin Philadelphiasta, mikäli merkit pitävät paikkansa.

Hurjaan 4,7 miljoonan dollarin palkkaansa nähden Lehterä ei ole ollut sellainen pelaaja, jota Philadelphian kannattaisi pitää rosterissaan. Niinpä toimittaja Sam Carchid nosti esille asian, jota monet ovat varmasti pohtineet.

–  Niille teistä, jotka miettivät… Jos oletetaan, että palkkakatto nousee 75 miljoonasta 80 miljoonaan dollariin ja Flyers ostaa ulos Lehterän sopimuksen, jää seuralle tilaa 25,5 miljoonaa dollaria käytettäväksi kesällä, hän kirjoitti Twitterissä.

Cachidi viittasi säästöön jäävien rahojen osalta sillä, että Flyers voisi olla yksi seuroista, joka on halukas kamppailemaan New York Islandersin tähtipelaaja John Tavaresin hankkimisesta.

Mikäli Lehterän sopimus ostetaan ulos, niin ei olisi yllättävää nähdä häntä seuraavaksi takaisin KHL-jäillä, jonne häntä huhuissa on jo oltu viemässä pidemmän aikaa.

Myöskään Valtteri Filppulalla ei ole seuraavaksi kaudeksi sopimusta, mutta hänen kohdallaan tilanne kuitenkin näyttää valoisammalta kuin Lehterän.

Flyers on saattanut pohtia kauden aikana jo useaan otteeseen, että Brayden Schennin vaihtaminen Lehterään on ollut heidän puoleltaan virhe ratkaisu.

St.Lousisissa sen sijaan on varmasti ollut hymy herkässä.

Ikävä nähdä, miten Lehterä putosi St.Louisin hyvistä otteista jämäminuutteja pelaavaksi nelosketjun sentteriksi. Nähdäänkö hyökkääjä seuraavaksi NHL:n vai KHL:n puolella? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);