Kasperi Kapanen jälleen ilmiliekeissä – iski todella ovelan osuman ensimmäisellä minuutilla

NHL:ssä on tällä kaudella ehditty nähdä jo monia upeita suomalaisonnistumisia.

Yksi alkukauden kirkkaimmista tähdistä on ollut Toronto Maple Leafsin kokoonpanossa aiempina kausina peliajasta tiukasti kilpaillut Kasperi Kapanen.

Joukkuetoverin sopimusongelmat koituivat nuorelle suomalaishyökkääjälle tuhannen taalan paikaksi, jota mies ei ole jättänyt käyttämättä.

22-vuotias Kasperi Kapanen on aloittanut neljännen kautensa NHL-organisaatio Toronto Maple Leafsin riveissä todellisella ryminällä.

Siinä missä nuori suomalaishyökkääjä on aiemmilla kausilla joutunut taitselemaan peliajasta alemmissa ketjuissa ja poukkoillut farmin ja NHL:n väliä, on nyt tapahtunut suuri muutos.

Kun Kapasen joukkuetoveri William Nylander joutui umpikujaan sopimusneuvotteluissa, avasi se suomalaiselle paikan joukkueen kärkiketjuihin, jonka jälkeen Kapanen ei ole katsonut taakseen. Tulosta on syntynyt ja myös valmennusporras voi olla tyytyväinen suomalaishyökkääjän otteisiin.

Ykkösketjun tehomies

Kapanen nostettiin kauden alussa joukkueen ykkösketjuun supertähti Auston Matthewsin ja kokeneen Patrick Marleaun rinnalle. Siirto on tuottanut tulosta, sillä kauden pelatuissa 7 ottelussa Kapanen on jo nyt iskenyt tehot 4+4=8.

Viime yönä Kapasen ketju oli jälleen liekeissä, kun Toronto kaatoi Los Angeles Kingsin maalein 4-1. Suomalaishyökkääjä avasi joukkueensa maalitilin jo ensimmäisessä erässä, kun peliä oli pelattu alle minuutin ajan.

Kapanen sai kiekon haltuunsa maalin takana, josta hän laukoi sen neuvokkaalla tavalla suoraan Kings-vahti Jack Campbellin selän kautta sisään.

Toisen maalinsa Kapanen kirjautti viimeisessä erässä, kun hän viimeisteli upean osuman rystyltä sisään ylivoimakuvion päätteeksi. Molemmissa maaleissa esityön Kapasen osumiin teki joukkueen supertähti Auston Matthews.

Kapasen loistavat otteet alkukaudesta alkavat varmasti painaa pian myös seurajohdon vaakakupissa, kun sopimusneuvottelut Nylanderin kanssa jatkuvat.

Joukkue on löytänyt suomalaishyökkääjästä loistavan korvaajan ruotsalaistähdelle, jonka palkkataso on aivan eri luokkaa etenkin uusien vaatimusten myötä.

Vain aika näyttää, mihin ratkaisuun seura tulee Nylanderin sopimusasiassa päätymään.

Loistavaa Kasperi! Oli jo aikakin, että Kapaselle tarjottiin oikea näytönpaikka, jossa hän pääsee loistamaan omilla taidoillaan ja osaamisellaan. Laita peukkua, jos olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);