Kanadalaisten itku alkoi heti hävityn MM-finaalin jälkeen: ”Aivan päivänselvää…”

Suomen historiallinen MM-kulta kotikisoissa sai koko maan juhlimaan sunnuntai-iltana, kun Leijonat kaatoi Kanadan tiukan trillerin päätteeksi jatkoajalla maalein 4-3.

Hävinneet kanadalaiset eivät kuitenkaan sulattaneet tappiota ilman kyyneleitä ja valitusta.

Suomi voitti historian neljännen MM-kullan myöhään sunnuntai-iltana, kun Leijonat kaatoi jatkoajalle venyneessä finaaliottelussa Kanadan maalein 4-3.

Lue myös: IHANAA LEIJONAT! Suomelle MM-kultaa trillerissä – Sakari Manninen hiljensi Kanadan jatkoajalla

Ottelun suurin tähti oli hyökkääjä Mikael Granlund, joka takoi Kanadan verkkoon tehot 2+1. Ratkaisumaalin sivalsi jatkoajalla juuri Granlundin syötöstä Sakari Manninen.

Koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Suomen maalivahti Jussi Olkinuora.

Mikael Granlund tuuletti villisti maaliaan, joka toi Leijonat tasoihin kolmannessa erässä. Kuva: All Over Press

”Aika päivänselvää…”

Leijonien voittomaali syntyi ylivoimalla jatkoajalla sen jälkeen, kun Kanadan kapteeni Thomas Chabot passitettiin jäähyaitioon koukkaamisesta.

Vain hetkeä aiemmin Chabot oli ilmiömäisellä tavalla pelastanut joukkueensa estämällä mailallaan Miro Heiskasen veivaamaa kiekkoa lipumasta maalin perukoille.

Suomalaisten juhliessa ottelun jälkeen kanadalaisten suussa oli kuitenkin karvas maku, josta he tilittivät avoimesti haastatteluissa.

Kanadan kapteeni Thomas Chabotin kovat otteet toivat lopulta jäähyyn, jonka aikana Leijonat takoi voittomaalin jatkoajalla. Kuva: All Over Press

– Oli ihan päivänselvää, että kaveri heittäytyi, mutta loppujen lopuksi minun mailani oli siinä ja laitoin itseni siihen asemaan, joten se oli lätkää ja nämä tilanteet etenevät nopeasti, Chabot totesi tuimana ottelun jälkeen ja jatkoi:

– Minun mielestäni kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että se oli sukeltaminen, hän totesi viitaten saamaansa koukkaukaustuomioon.

Kanadan kapteeni latoi MTV Uutisten haastattelussa myös suorat sanat finaalin tuomaroinnista, jonka hän totesi lakonisesti ”sen olevan, mitä se oli”.

Chabot ei myöskään suostunut myöntämään Suomen olleen parempi.

– Ei minun mielestäni. Me annoimme heille kolmannessa erässä vain paljon mahdollisuuksia ylivoimalla.

Lue myös:

No nyt on aika kovaa tilitystä Kanadan kapteenilta. Kenties se olisi nyt peiliin katsomisen paikka, jos oman virheen takia hävitään MM-finaali.

Mitä mieltä sinä olet? Oliko Suomi parempi joukkue?