Kaapo Kakon käsittämättömät tilastot keräävät ylistystä – tähän ei ole pystynyt edes Connor McDavid

Kaapo Kakon on ennustettu menevän tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa toisella vuorolla, mutta hän on tehnyt jo nyt todellista jääkiekkohistoriaa.

Vain 18-vuotiaana hän on voittanut jo enemmän kuin monet pelaajat onnistuvat voittamaan koko uransa aikana.

Leijonien 18-vuotias tähtihyökkääjä Kaapo Kakko on ollut koko kevään kovin puheenaihe jääkiekkomaailmassa.

Loistavasti sujuneet miesten MM-kisat ovat siivittäneet Kakon vielä askelta lähemmäs amerikkalaista Jack Hughesia, jonka on kaavailtu useimmissa keskusteluissa menevän ensimmäisellä varausvuorolla kesän NHL-varaustilaisuudessa.

Kuva: IIHF/YouTube

Historialliset tilastot

Meni Kakko sitten ensimmäisenä tai toisena varauksena, niin yksi asia on selvää jo nyt: Kaapo on todellinen voittaja.

18-vuotiaan kiekkoilijan tilastot ja meriitit ovat nimittäin sitä luokkaa, etteivät monet pelaajat pääse vastaaviin edes koko pitkän uransa aikana:

– Alle 18-vuotiaiden MM-kultaa
– Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa
– Miesten MM-kultaa

Siinä on kolme uskomattoman kovaa suoritusta, jollaista ei ole aiemmin nähty.

So, Kaapo Kakko is 18 and has within 13 months won the U18, U20 and senior World Championship #iihfworlds #nhldraft #wowhttps://www.eliteprospects.com/player/396655/kaapo-kakko

Posted by Eliteprospects.com on Sunday, May 26, 2019

18 vuoden ja 103 päivän ikäisenä Kakko on nimittäin koko historian nuorin pelaaja, joka on onnistunut viemään kotiinsa nämä kolme kultaista mitalia. Hän ei kuitenkaan ole ensimmäinen superjuniori, joka on napannut koko kolmikon itselleen.

Kuva: IIHF/YouTube

Kanadalainen Connor McDavid sai omalle uralleen samanlaisen startin, mutta McDavid oli jo 19-vuotias, kun hän viimein sai nostaa kultaista pystiä Kanadan maajoukkueessa aikuisten kisoissa kolme vuotta sitten.

McDavid iski tuolloin 9 tehopistettä 10 ottelussa Kanadan voittaessa MM-kultaa. Kakko ei ollut tässäkään tilastossa kaukana yhdestä kaikkien aikojen pelaajasta, sillä hän iski 7 tehopistettä kymmeneen peliin.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että Kakko iski turnauksen aikana kuusi maalia, kun taas McDavid onnistui maalinteossa tuolloin vain kerran.

Juhannuksen tienoilla saadaan lopullinen varmuus siihen, miten Kakon käy NHL-draftissa. Mikäli hän menee ensimmäisellä varausvuorolla, on hänen seuransa New Jersey Devils ja mikäli Kakko taas jää toiseksi Hughesin taakse, niin hän edustaa New York Rangersia.

Lue lisää:

Leijonien juhlinta pukukopissa sai kanadalaismedian täysin ymmälleen: ”En tiedä, mitä odotimme…”

Aivan käsittämättömät tilastot. Ei tässä voi kuin hattua nostaa. Laita peukkua, jos olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);