Jokerit teki rajun ratkaisun – tästä syystä seura ei aio hakea Liiga-lisenssiä

Jokerit tiedotti maanantaina joukkueen johdon tehneen viikonloppuna kovan päätöksen liigapaikan hakemisen suhteen kaudelle 2025-2026.

Mestis-seura Helsingin Jokerit ilmoitti yllättäen maanantaina, ettei joukkue aio hakea paikkaa jääkiekon SM-liigassa nykyisillä ehdoilla kaudelle 2025-2026.

Verkkosivuillaan jakamassaan tiedotteessa Jokerit kertoo, että seuran tavoitteena on edelleen pelata Suomessa korkeimmalla sarjatasolla, mutta tehdä se vaarantamatta seuran tulevaisuutta.

Jokerit
Kuva: All Over Press

Syy Mestikseen jäämisessä on se, että 3,8 miljoonan euron Liiga-lisenssin maksaminen vaarantaisi joukkueen taloudellisen tilanteen.

– Jokerit Helsinki Oy julkisti tulevaisuuden strategiansa 1.6.2023 pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Projektin kolme pääteemaa ovat vastuullisuus kaikessa tekemisessä, oman juniorityön turvaaminen ja kehittäminen eurooppalaiselle huipputasolle sekä seuran taloudellinen omavaraisuus, seura tiedottaa.

Ja jatkaa:

– Jokerit Helsinki Oy kokee, että tavoittelemalla Liiga-nousua nykyisillä ehdoilla vesitetään kaikki yllä olevat arvot, joihin seura on sitoutunut.

Rahoille uusi kohde

Seuran mukaan tavoitteena on edelleenkin pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla, mutta nykyisillä Liiga-lisenssiehdoilla se ei ole mahdollista.

Joukkueen tavoitteena kaudelle 2024-2025 on voittaa Mestiksen mestaruus. Liiga-nousun tavoitteluun suunniteltuja varoja aiotaan nyt käyttää seuran juonioriputken kehittämiseen sekä vanhemmissa ikäluokissa että jokeripolun alkupäässä.

– Suoran urheilutoiminnan ulkopuolella Jokerit-konsernin rakentaminen jatkuu suunnitelman mukaisesti. Taloudellinen omavaraisuus on kokonaisuudessa vahvasti fokuksessa, tiedote päättyy.