Jokerit: Eeli Tolvasen ura Suomessa päättyy – matkaa Pohjois-Amerikkaan keskiviikkona

Helsingin Jokerit tiedotti verkkosivuillaan maanantaina, että hyökkääjä Eeli Tolvanen jättää Jokerit tällä viikolla.

Suomalaislupauksen jatkosta saatiin uutisia jo viime viikolla, kun mediassa kerrottiin nuorukaisen matkaavan loppukaudeksi NHL:n playoffeihin yhdessä Nashville Predatorsin kanssa.

Nyt tämä tieto on varmistunut.

18-vuotiaan suomalaisen superlupauksen kiekkoura Suomessa tuli päätökseen, kun Jokerit tippui KHL:n pudotuspeleissä Moskovan TSKA:lle, mutta Tolvasen kausi ei kuitenkaan tappioon päättynyt.

Helsingin Jokerit on kertonut verkkosivuillaan, että Tolvanen jatkaa matkaa vielä tällä viikolla Pohjois-Amerikkaan allekirjoittamaan NHL-sopimusta Nashville Predatorsin kanssa.

Tolvasen ja Predatorsin välisestä sopimuksesta ei vielä ole tarkempia tietoja, mutta se selvinnee lähipäivinä, kun Tolvanen lentää keskiviikkona paikan päälle.

KHL:n runkosarjassa Tolvanen tykitti 49 peliin tehot 19+17=36, mikä oli uskomattoman kova suoritus vain 18-vuotiaalta kiekkotähdeltä. 11 pudotuspeliin hyökkääjä täräytti vielä tehot 6+1.

Nashvillessä Tolvasta on odoteltu jo vesikielellä ja edessä onkin upea näytönpaikka, kun Tolvanen pääsee mukaan kivikovaan nippuun kokeilemaan taitojaan maailman kovimman kiekkoliigan pudotuspeleissä.

Upean KHL-kauden aikana Tolvanen löi itsensä myös kerralla läpi Suomen A-maajoukkueessa, ollen yksi Leijonien kantavista voimista olympialaisissa. Nuorukainen nimettiin myös olympialaisten tähdistökentälliseen.

Onnea matkaan Eeli! Uskotko, että Tolvanen pystyy lyömään itsensä läpi vielä tänä vuonna NHL-jäillä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);