Legendaarinen Jere Lehtinen paljastaa: Hän on kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija

Jääkiekkoilija Jere Lehtinen on ollut monissa paikoin esillä viime aikoina. Leijonien joukkueen General Managerina toimivan Lehtisen paita jäädytettyiin viime kaudella Dallasissa NHL-seuran kattoon ja viikonloppuna hänet nimettiin kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleriaan.

Jere Lehtinen on millä tahansa mittarilla yksi kaikkien aikojen suurimmista suomalaisista kiekkotähdistä, vaikka hänen urastaan ei ole ikinä pidetty yhtä suurta meteliä, kuin muista Leijona-ikoneista.

Kiekko-Espoon kasvatti aloitti pääsarjauransa Liigassa kaudella 1992-1993, josta hän siirtyi kahden TPS:ssä vietetyn kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan pelaamaan NHL:ää.

Vyölle kertyi lopulta 14 kautta maailman kovimmassa kiekkoliigassa sen jälkeen, kun Minnesota North Stars varasi miehen vuoden 1992 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella numerolla 88.

Viikonloppuna Lehtinen sai lisää ylistystä ja komean kunnianosoituksen, kun hänet nimettiin MM-kisojen päätteeksi kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleriaan.

Kaksi tähteä ylitse muiden

Urheiluraamattu tapasi tuoreen ”hall of famerin” Tanskassa MM-kisojen jälkimainingeissa. Lehtinen kertoi kiitosten lisäksi esimerkiksi siitä, kuka hänen mielestään on kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija.

– Ollessani nuori lapsi katsoin aina Jari Kurria, ja sitä miten hän pelasi ja voitti Stanley Cupin. Tilanne oli sama myöhemmin Teemu Selänteen kanssa. Molemmilla heistä oli uskomattomat urat ja heidän väliset eronsa ovat niin pieniä, että heitä on vaikea vertailla, Lehtinen kertoi Urheiluraamatulle.

Varsinkin Kurrin otteet olivat nuoren Lehtisen silmiin upeaa katseltavaa. Siksi hän ylistääkin miehen peliälyä sekä taitoja, jotka pääsivät loistamaan ilmiömäisessä seurassa Edmonton Oilersissa.

– Kun katsoin sitä, miten hän pelasi ja takoi pisteitä samassa ketjussa Gretzkyn ja Semenkon kanssa – ja pystyi samalla tekemään kaikkia oikeita asioita jäällä – niin se oli iso asia minulle nuorena pelaajana häntä seuratessa.

Selkeää valintaa Kurrin ja Selänteen välillä Lehtinen ei kuitenkaan osaa tehdä omalta osaltaan. Iän myötä mielipide parhaan pelaajan tittelistä on vaihdellut.

– Lapsena Jari Kurri oli miestäni kaikkein paras ja myöhemmin se oli Teemu Selänne. Sain pelata molempien heidän kanssaan ja se oli minulle todella iso juttu, Lehtinen kertoo.

Lue lisää:

Vuoden tulokkaan palkinto täysin väärään osoitteeseen: KHL sivuutti suomalaistähden järjettömällä tavalla

 

 

 

 

Jere Lehtinen – todellinen legenda! Laita peukkua, jos sinäkin olet samaa mieltä siitä, että tässä on yksi kaikkien aikojen kovimmista suomalaisista nimistä jääkiekon parissa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);