Jääkiekkohistorian upeimmasta debyytistä 40 vuotta

Tänä vuonna tuli kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun yksi urheiluhistorian suosituimmista kulttielokuvista sai ensi-iltansa.

Slap shot, tai suomeksi Lämäri, on säilyttänyt kulttisuosionsa vuosien varrella ja loistava elokuva kestää edelleen katselukertoja ilman ongelmia.

Elokuvassa nähdään kenties myös jääkiekkohistorian upein debyyttisuoritus, kun Hansonin veljekset pääsevät jäälle ensikertaa.

Todellisuudessa upeimpien debyyttien listalle voitaneen helposti nostaa esimerkiksi Mario Lemieux’n suoritus, kuten myöskin Auston Matthewsin uskomattomat neljä maalia ensimmäisessä ottelussaan.

Mikään näistä hetkistä ei kuitenkaan ole yhtä viihdyttävä ja huikea, kuin Hansonin veljesten timanttinen kauden avaus Lämärissä!

Fiktiivistä? Kyllä, tietysti. Mutta nämä neljä minuuttia kuuluvat usean urheilufanin mielestä jääkiekkohistoriaan, vaikka ne ovatkin elokuvasta.

Rohkeimpien mukaan kyse on historian parhaasta elokuvasta KAIKISSA kategorioissa. Katso itse alla olevalta videolta ja kerro, mitä mieltä sinä olet?