IS: Nyt puhuu Mikko Rantasen tylyttämä Ismo Lehkonen: ”Tuli ihan puskista”

NHL-hyökkääjä Mikko Rantanen iski viime yönä käyntiin melkoisen mediamylläkän, kun mies tehokkaan pelin jälkeen latoi tulisia kommentteja Ismo Lehkosta kohtaan haastattelussa.

Nyt Lehkonen vastaa syytöksiin Ilta-Sanomien haastattelussa.

Jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen pohti Ylen haastattelussa alkuviikosta syitä siihen, miksi NHL-joukkue Colorado Avalanchen kausi on sujunut viime viikkojen aikana niin vaisusti.

Lehkonen nosti esiin muun muassa sen, miten tähtihyökkääjä Mikko Rantanen on ollut selvästi tavallista heikommassa vireessä vahvan alkukauden jälkeen.

Syiksi hän heitti arveluita siitä, olisiko kesän aikana mennyt liikaa aikaa muissa asioisasa kuin esimerkiksi treenaamisessa ja soppa oli valmis.

Kuva: All Over Press

”Hän keksi kaiken ihan päästään”

Mikko Rantanen iski yön NHL-kierroksella komean tehopisteet 1+2 ja ilmoitti heti pukukopissa antamassaan haastattelussa, että hänestä oli puhuttu mediassa p*skaa.

– Yhden suomalaisen NHL-pelaajan isä oli puhunut paskaa minusta mediassa ja väittänyt, etten ole treennanut viime kesänä samalla tavoin kuin aiemmin, Rantanen ilmoitti medialle pelin jälkeen.

– Hän keksi kaiken ihan päästään. Joten tämä oli omistettu hänelle. Jos puhut paskaa, niin saat vastata siitä, suomalaistähti haastoi amerikkalaismedialle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos upotus ei näy, katso se tästä.

Ismo Lehkonen vastaa

Ilta-Sanomat tavoitti Ismo Lehkosen kommentoimaan asiaa tuoreeltaan heti tiistaina, kun kohu oli jo paisunut rapakon toiselta puolen myös kotimaan kamaralle.

– Tuli ihan puskista. En tiedä, onko Pohjois-Amerikan päädyssä joku kääntänyt englanniksi sen alkuperäisen jutun ja siinä on tapahtunut joku väärinkäsitys vai mitä. Messevä myrsky tästä tuli, Lehkonen sanoo IS:lle.

Kuva: All Over Press / Elmeri Elo

Hän painottaa, ettei Ylen haastattelussa esittänyt mitään väitteitään faktoina, vaan spekuloi puhtaasti asialla, kun häneltä sitä oli kysytty.

– Jotkut ihmiset haluavat käsittää asian väärin. Tässä oli moneen suuntaan väärinymmärrystä. Se juttu oli tehty enemmänkin kieli keskellä suuta, Lehkonen sanoo.

Laittoi viestin Rantaselle

Lehkonen myös kertoo joidenkin jopa arvelleen, että hänen poikansa Artturi Lehkonen olisi kaiken taustalla, mutta tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa.

Hän kertoo laittaneensa jo pelin jälkeen viestiä Rantaselle, mutta ei ole vielä kuullut vastausta ja toivookin, että välit kaksikon välillä ovat yhä hyvät.

– Harmi, että tästä nousi tällainen myrsky ja ihmiset ovat ymmärtäneet puheeni väärin, hän toteaa.

Lue myös: