Ikäviä uutisia Pohjois-Amerikasta: Leijoniin tyrkyllä ollut NHL-puolustaja ei lähde mukaan kisoihin

Tiistaina ehdittiin hetki ilakoida jo ajatuksella, että Columbus Blue Jacketsin tiputtua seuran kolme suomalaispelaajaa olisivat keväällä Leijonien käytettävissä Tanskan MM-turnauksessa.

Nyt Blue Jacketsin puolustaja Markus Nutivaara on kuitenkin kertonut Ylelle, että hän joutuu jättämään kisat väliin.

Suomen jääkiekkomaajoukkueelle satoi jälleen ikäviä uutisia keskiviikkona, kun hienon kauden pelannut 23-vuotias NHL-puolustaja Markus Nutivaara kertoi Ylelle, ettei miestä tulla näkemään MM-kisoissa.

Nutivaaa kertoi Ylen haastattelussa, että haluja Leijonien edustamiseen olisi kyllä ollut vielä pitkän kauden jälkeen, mutta loukkaantuminen estää pelaamisen.

– Kävin juuri lääkärintarkastuksessa ja siellä todettiin, että vamma on edelleen päällä, puolustaja sanoi.

Tilanne on harmittava, sillä Nutivaaralle olisi varmasti ollut käyttöä Leijonien puolustukusessa ja mies oli itsekin omien sanojensa mukaan valmis ja halukas lähtemään mukaan.

– Harmittaa kyllä. Tuttu valmentaja ja rooliakin olisi ollut tarjolla. Jää harmittamaan, mutta ei voi mitään, sillä olkapää ei toimi vieläkään.

Nutivaaran vamma on kuitenkin vielä tällä hetkellä sellainen, ettei siihen miehen mukaan tarvita leikkausta. Onkin siis aivan ymmärrettävää, että hän lepuuttaa itseään pitkän kauden jälkeen ja latautuu täysillä seuraavaan NHL-kauteen.

Tiistain huippu-uutinen Leijonille sen sijaan oli se, että Minnesota Wildia edustava Mikael Granlund ilmoitti lähtevänsä mukaan kisoihin.

Leijonat pelaavat tällä viikolla vielä Ruotsin EHT-turnauksessa, jonka jälkeen lopulliset pelaajavalinnat julkistetaan.

Itse MM-kisat alkavat toukokuun 4. päivänä Tanskassa.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);