Entinen suomalainen NHL-tähti joutui lopettamaan uransa vain 33-vuotiaana

Ruotsin kiekkoliiga SHL:ssä viime kaudet pelannut Sean Bergenheim on ilmoittanut lopettavansa uransa.

Tieto Bergenheimin uran päättymisestä julkaistiin torstaiaamuna Frölundan verkkosivuilla.

33-vuotias entinen NHL-tähti joutui laittamaan uransa pakettiin loukkaantumisten takia.

Sean Bergenheimin pitkä ura ammattikiekkoilijana on tullut päätökseen.

Bergenheim edusti urallaan Suomessa Kiekko-Vantaata, Jokereita sekä HIFK:ta.

Maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä Bergenheim edusti uransa aikana New York Islandersia, Tampa bay Lightningia sekä Minnesota Wildia.

Bergenheim oli koko NHL-draftin 22. varaus kesällä 2002.

NHL uransa välissä Bergenheim kiekkoili kauden ajan myös Lokomotiv Yaroslavin riveissä KHL:ssä. Hänen viimeinen kautensa NHL:ssä päättyi vuonna 2015 Minnesota Wildin riveissä.

Tuon jälkeen Bergenheim siirtyi Sveitsin liigaan SC Berniin, josta matka jatkui miehen nykyiseen seuraan Frölundaan Ruotsin SHL:ssä.

Nyt Frölunda on kuitenkin julkaissut tiedotteen sivuillaan, jossa Bergenheim kertoo omin sanoin, että hänen kiekkouransa on tullut päätökseen.

Viime syksynä kärsitty aivotärähdys on estänyt Bergenheimia pelaamasta enempää kuin 4 ottelua tällä kaudella ja nyt on selvinnyt, ettei mies kykene enää ikinä palaamaan kaukaloon.

– Viimeiset neljä kuukautta ovat olleet todella raskasta aikaa elämässäni. Jouduin käymään samaa asiaa läpi 7 kuukauden ajan Sveitsissä kärsittyäni aivotärähdyksestä siellä. Se tuntuu samalta kuin häviäisit vain yhtäkkiä vuoden elämästäsi. Olet ”sumussa” erilaisten oireiden kanssa, eikä se ole kivaa, Bergenheim kertoo Frölundan sivuilla.

Bergenheim ei paneudu tarkemmin aivotärähdyksensä aiheuttamiin vaikeuksiin, mutta kertoo saaneensa asiat pikkuhiljaa sujumaan siviilielämän puolella. Jäljellä on kuitenkin vielä paljon kuntoutusta ennen kuin hän on täysin entisellään.

– Matkaan seuraavaksi Pohjois-Amerikkaan kuntoutukseen samojen ammattilaisten pariin, joiden kanssa olen aiemmin työskennellyt.

– Useiden lääkärinlausuntojen jälkeen on selvää, etten voi enää tällä kaudella voi jatkaa jääkiekkoa, enkä myöskään lähitulevaisuudessa. Näiden tapaamisten perusteella tulin siihen päätökseen, että lopetan kiekkourani.

– Uudelleen loukkaantumisen riski on liian suuri ja haluan vain olla paras mahdollinen puoliso ja isä, joka vain voin olla. Nyt katson tulevaisuuteen yhdessä poikani ja vaimoni kanssa, Bergenheim lopettaa.

Surullisia uutisia suomalaiselle kiekkokansalle! Toivotaan kaikkea parasta Sean Bergenheimille ja pikaista toipumista. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);