Eeli Tolvaselta ilmiömäisen upea maali: Leijonat kampesi voiton Norjasta heikon alun jälkeen

Suomi kohtasi perjantaina alkulohkon ottelussa Norjan Pyeongchangin olympialaisissa.

Tiukan alun jälkeen Suomi karkasi ottelussa toisessa erässä johtoon, kiitos nuoren leijonahyökkääjän hirmuvireen.

Loput ottelusta mentiin hyvin pitkälti Leijonien sanelemaan tahtiin.

Suomi voitti lopulta ottelun maalein 5-1.

Eeli Tolvanen oli illan isäntä, kun Leijonat kaatoi perjantaina Norjan maalein 5-1.

Ottelu käynnistyi vauhdilla ensimmäisessä erässä, kun Norja siirtyi salamamaalilla ensimmäisellä ylivoimallaan 1-0 johtoon.

Suomi sai maalin jälkeen useita ylivoimia, mutta kiekko ei tuntunut uppoavan millään reppuun.

Lopulta ensimmäisen erän lopulla Eeli Tolvasen laukaus löysi maalinperän, kun norjalaismaalivahti päästi kiekon ehkä jopa hieman helposti taakseen.

Toisessa erässä Leijonien vyörytys jatkui ja lopulta Eeli Tolvanen kuittasi illan toisen osumansa viemällä Suomen 2-1 johtoon.

Tolvasen toinen osuma tuli aivan erän alussa upean läpiajon päätteeksi.

Sen jälkeen erässä ei nähty suurempia tapahtumia, vaikka vedot olivatkin Suomelle 19-13.

Kolmannessa erässä Veli-Matti Savinainen avasi maalihanansa ja iski komealla veivillä kiekon reppuun suoraan Norjan maalin edestä.

Maali sai alkunsa Jarno Koskirannan upeasta karvauksesta, jonka Jälkeen Savinaisella oli helppo työ iskeä kiekko maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin maalivalot välkkyivät jälleen, kun Sami Lepistö rankaisi Norjaa Suomen ylivoimalla. Lepistö upotti komean lämärin siniviivalta suoraan Kontiolan syötöstä vieden Suomen jo 4-1 johtoon.

Vain muutamaa minuuttia ennen loppua Suomi onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun Sakari Manninen viimeisteli lukemat 5-1:een. Petri Kontiola kirjautti itselleen syötön Mannisen maaliin keräten itselleen jo toisen syöttöpisteen kolmannessa erässä.

Loistava suoritus Leijonilta! Uskotko, että Tolvanen pystyy pitämään huimaa piste virettään yllä läpi koko turnauksen? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);