Anton Lundell ilmi liekeissä NHL:ssä – iski mielettömät tehot ja sinetöi nimensä seurahistoriaan

Florida Panthersia NHL:ssä edustava suomalaishyökkääjä Anton Lundell teki merkittävän tilastoennätyksen, kun Panthers kaatoi Columbus Blue Jacketsin maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Florida Panthersin nousukiito NHL:ssä sai alleen lisää kierroksia viime yönä, kun joukkue kaatoi Columbus Blue Jacketsin vieraissa maalein 8-4.

Maali-ilotteluksi äityneestä ottelusta muodostui suomalaisittain myös hyvin mielenkiintoinen ja onnistunut ilta.

Columbuksessa kiekkoileva Patrik Laine tykitti jo toisena iltana putkeen kaksi maalia pitkän kylmän vaiheen päätteeksi, kun taas Floridan kapteeni Aleksander Barkov iski oman kauden 21. maalinsa tyylikkäällä tavalla johdattaen Panthersin voittoon.

Illan ehdoton isäntä oli kuitenkin Anton Lundell, joka kahmi kasaan käsittämättömät viisi tehopistettä (0+5).

Anton Lundell iski hurjat tehot tiskiin Floridan kaataessa Columbuksen vieraissa maalein 4-8. Kuva: All Over Press

Lundell teki seurahistoriaa

20-vuotias suomalaistulokas kirjautti ottelussa komeat teholukemat kolmannen ketjun keskellä, jossa vierellä olleet laiturit Mason Marchment (2+4) ja Sam Reinhart (3+1) nauttivat myös tehokkaasta illasta.

Edellisen kerran kukaan suomalaistulokas on tehnyt viisi tehopistettä yhdessä ottelussa vuonna 1992, kun samaan pystyi muuan Teemu Selänne.

Suomalaistähti teki samalla myös seurahistoriaa, sillä hänestä tuli koko Floridan seurahistorian ensimmäinen viiden tehopisteen iltaa viettänyt tulokaspelaaja.

Lundell on tällä kaudella iskenyt 42 pelaamaansa otteluun komeat tehot 10+22=32.

Se oli hullu peli. Tulimme valmiina pelaamaan ensimmäisestä vaihdosta lähtien… Tänään oli ihan mahtavaa pelata. Tämä on sellainen ilta, jonka muistan ikuisesti, Lundell sanaili ottelun jälkeen pressitilaisuudessa.

Voit katsoa ottelun huippuhetket tästä: