45-vuotias NHL:n ikänestori avasi maalihanat – näin syntyi maali numero 766

Calgary Flamesin paidassa kiekkoileva 45-vuotias Jaromir Jagr näytti mallia nuoremmilleen ja avasi maalitilinsä viime yönä.

Flames kohtasi kotonaan tiukassa ottelussa Detroii Red Wingsin ja nappasi makoisan päänahan ottamalla ottelusta pisteet kotiin maalein 6-3.

Ottelun kohokohtiin lukeutui ehdottomasti kiekkoveteraani Jaromir Jagrin kauden avausmaali, joka siirsi Calgrayn 5-2 johtoon toisen erän lopulla.

Jagr oli avannut ottelussa pistetilinsä jo ensimmäisessä erässä syöttämällä 23-vuotiaan kanadalaisen Mark Jankowskin uran ensimmäisen NHL-maalin.

45-vuotias tehomies on nyt tehnyt uransa aikana 766 maalia. Aiemmin tällä viikolla Jagr nousi kaikkien aikojen tilastoissa pelattujen otteluiden määrässä kolmannelle paikalle ohi Gordie Howen.

Monet ovat kummastelleet tämän ihme papparaisen tahtia, mutta vielä kypsässä 45-vuoden iässä mies tykittele pisteitä näyttäen esimerkkiä nuoremmilleen. Mies on tällä hetkellä aktiivisista pelaajista tehnyt eniten maaleja historiassa.

Jagrin maali syntyi kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä, jossa joukkueen nuori supertähti Johnny ”Johnny Hockey” Gaudreau syötti miehelle takatolpalle, josta NHL:n ikänestori ei erehtynyt!