3 kertaa, jolloin Tuukka Rask menetti hermonsa totaalisesti: Maila ja tuomarit saivat kyytiä

NHL:n parhaalle maalivahdille annettavan Vezina palkinnonkin voittanut Tuukka Rask on millä tahansa mittarilla yksi kovimmista suomalaisista jääkiekkoilijoista.

Boston Bruinsin paidassa pelaava Rask on osoittanut jälleen tällä kaudella olevansa edelleen uransa huipulla, vaikka epäilijät muuta puhuivatkin viime kauden jälkeen.

Huikeista suorituksistaan tunnettu Rask muistetaan kuitenkin jääkiekkoyleisön silmissä vielä paremmin hänen toisesta puolestaan.

Nimittäin siitä, että miehen hermot voivat välillä olla melko kireällä…

Ammattilaisuransa aikana Tuukka Rask on pistänyt Pohjois-Amerikassa säpäleiksi useamman kuin muutaman mailan.

Useimmiten Rask antaa viikatteen viuhuta kohti maalia tai laitoja, jos hän häviää ottelun viime sekunneilla, tai päästää sisään rangaistuslaukausmaalin.

Tunne on sellainen, johon monien maalivahtien on varmasti helppo samaistua. Raskin raivonpurkaukset ovat kuitenkin jotain sellaista, jotka ovat tallentuneet useiden jääkiekkoaseuraavien fanien mieliin huvittavina kohtauksina.

Tuomarit saavat osansa

Pelatessaan Bostonin farmijoukkue Providence Bruinsin riveissä keväällä 2009 Tuukka Rask koki todellisen oikeusmurhan.

AHL ottelu Providencen ja Albanyn välillä oli päättynyt varsinaisella peliajalla tasan ja ratkaisua haettiin rankkareilta. Silloin tapahtui jotain, mikä sai Raskin kiehumaan raivosta.

Rask oli ensimmäisessä vedossa varma, että kiekon menettänyt hyökkääjä oli jo pilannut mahdollisuutensa, kun tämä yllättäen laukoikin vielä tilanteen päätteeksi kiekon reppuun.

Valituksista huolimatta tuomarit näyttivät maalia hyväksytyksi.

Seuraava maali taas kimposi suoraan tolpasta ulos Raskin mielestä, mutta tuomarit vakuuttelivat jälleen, että maali oli hyväksytty. Tätä Rask ei enää voinut sietää.

Seurasi episodi, jossa kyytiä sai niin maali, Raskin maila kuin tuomaritkin. Tuomareihin Rask ei kuitenkaan kohdistanut väkivaltaa vaan kävi hyvin ”sivistyneen” näköistä keskustelua

Tappio rangaistuslaukauksilla

Kuten aiemmin jo mainittiin, niin voittolaukauskisassa häviöt tuntuvat aina pahalta maalivahtien mielestä. Tästä saatiin makua kaudella 2013-2014, kun Raskin edustama Bruins hävisi St.Louis Bluesille.

St.Louisin Derek Royn vedon uitua sisään verkkoon Rask nappasi välittömästi mailansa ja paiskasi sen päin maalinsa tolppaa.

Tästä matka jatkui vauhdilla kohti pukukoppia, koko ajan mailaa jäähän hakaten. Vielä hallin käytävillä savun voi nähdä nousevan suomalaisvahdin korvista.

https://youtu.be/h7x_dJivKrQ?t=226

Riehuminen kostautui

Samalla kaudella 2013 Bruins kärsi kiperän tappion Montreal Canadiensille maalein 6-5. Ottelun tuloksesta jälleen hieman turhautunut Tuukka lähti vauhdilla luistelemaan kohti pukukoppia – tuttuun tapaan mailaansa hakaten.

Tällä kertaa kovimman iskun sai kuitenkin Raskin itsetunto, kun hän paiskasi kaikella voimalla mailansa päin kaukalon laitaa, josta se kimposi takaisin kaataen maalivahdin.

Nopean korjausliikkeen jälkeen Rask poistui vauhdilla pukukoppiin purkamaan vihaansa.

Raskin riehumista katsellessa nousee väkisinkin hymy korville. Mikä miehen meltdowneista oli sinun mielestäsi hauskinta katseltavaa? Jaa videota ystävillesi ja anna heidänkin valita! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);